Лесен празничен десерт: Канелени ябълки с кафява захар и манов мед

Лесен празничен десерт: Канелени ябълки с кафява захар и манов мед

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ябълки - 15 бр.
  • кафява захар - 15 ч.л.
  • мед - 17 ч.л. манов
  • орехи - 15 бр. ядки
  • канела - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте ябълките и отрежете капачетата. С помощта на малка лъжичка издълбайте вътрешността им.

Във всяка ябълка сложете по лъжичка манов мед, кафява захар и 1 орехова ядка. Поръсете с канела с желаното от вас количество.

Наредете ябълките в тава, подходяща за печене, с отворите нагоре.

Внимателно налейте чаша топла вода, в която сте разтворили 2 лъжички от меда.

Запечете в загрята фурна до карамелизирането на ябълките.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април