Модерните храни, с които да внимаваме

Модерните храни, с които да внимаваме

Широко разпространено е мнението, че модерните храни и методи на хранене са здравословни и влияят добре на нашия организъм. Разбира се, има доза истина, но като всичко и това трябва да бъде с мярка.

Азиатска кухня

Широко разпространена и модерна по целия свят е азиатската кухня, която според някои хора е много здравословна. Това е факт, но не когато е гарнирана с лют сос, който я съпътства. Той е вкусен, но при честа консумация, може да ви докара болки в стомаха.

Вегански храни

В последните няколко години веганството навлезе в пълна сила и в България. Не забравяйте обаче, че с този начин на хранене вие лишавате организма си от основни вещества. Ако сте вегани, трябва да намерите начин да си набавяте всички необходими витамини и минерали.

Киноа и други зърнени култури

Те се наричат супер храни с високо съдържание на антиоксиданти, фибри и протеини. Запасете се с тях, но бъдете внимателни. Зърнените култури оказват влияние на чревния тракт и прекомерната консумация и неправилното приготвяне може да ви навредят, като получите неприятно подуване на червата.

Захарин и заместители на захарта

Както знаем, бялата захар се превърна в отровата на XXI век, което доведе до популяризиране на заместителите й. Те обаче имат особено влияние върху мозъка и не са толкова полезни, колкото си мислите.

Пакетирани храни

Те са навсякъде, на всеки ъгъл, примамват  с лъскави опаковки, но всъщност са с голямо съдържание на Е-та, които разболяват нашия организъм и действат негативно върху имунната система.

Обръщайте внимание на процеса на готвене, съветват от foodpanda. Някои методи излизат на преден план, например използването на микровълнова печка или вакуумното пакетиране. Те са предпочитани, защото спестяват време, но и са много вредни. Винаги консумирайте пресни продукти, а когато се налага термична обработка, използвайте парата, чрез която ще запазите хранителните свойства.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април