Обелването на твърдо сварено яйце може да се превърне в сериозно предизвикателство за всяка домакиня, която държи да не остава половината белтък по черупката.
  
Предлагам ви 2 лесни и ефективни метода, които ще ви спестят време и най-вече нерви.
  
  1. Сода за хляб
  
  Изключително ефективен и лесен начин да обелите яйцата си е ако добавите сода бикарбонат към водата докато ги варите. Методът е лесен и се основата на факта, че добавяйки содата повишеното по
  принцип pH на яйцата се алкализира, което улеснява беленето.
  
  
Thinkstock/Guliver
  
  Какво да направите?
  
Сложете ½ чаена лъжичка сода бикарбонат във водата, която може да е до 1 литър и изчакайте да заврат до пълната готовност. Свалете тенджерата от котлона и я оставете настрана
  за около 10 минути. След което изплакнете със студена вода яйцата, ако са все още горещи и ги обелете.
  
  2.  Студена вода
  
  Най-старият и изпитан метод за лесно обелване на твърдо сварено яйце е след като снемете тенджерата от котлона да изсипете врялата вода и вместо това да сложите тенджерата с яйцата под струя
  студена вода в рамките на 5-10 минути. На този метод е изключително важно преди да започнете да белите яйцата те да са напълно изстинали.
- iNews
 - Novinite
 - Econ
 - Jenite
 - Div
 - Sporta
 - FitWell
 - Sportuvai
 - Peika
 - Programata
 - Doctoronline
 - News in English
 
Най-лесният начин да обелите твърдо сварено яйце
Спестете време и нерви!
		
		
		
		
		
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар