Никога не консумирайте тези храни с алкохол!

Никога не консумирайте тези храни с алкохол!

Колкото и наслада и удоволствие да ни носи моментът, в който сядаме на масата с любимо питие и вкусно ястие, оказва се, че не всички комбинации от алкохол и храни са съвместими. Някои могат да ни причинят сериозен дискомфорт, болки и дори възпаления.

Ето кои са храните, напълно несъвместими с алкохол:

Пикантните и пържени храни в комбинация с алкохол могат да причинят киселини и да влошат махмурлука на следващия ден, казва гастроентерологът Сергей Вялов. Той не препоръчва да пиете алкохол едновременно с пикантни или пържени храни, като пържени крилца или кюфтета. Тази комбинация може да причини храносмилателни разстройства, киселини и да влоши усещането за махмурлук на следващия ден.

 

 

 

 

 

Също така не се препоръчва смесването на алкохол с газирани напитки като кола или газирана вода. Това може да причини киселини, рефлукс и стомашен дискомфорт, каза Вялов, цитиран от Дарик.

Според лекаря трябва да избягвате да пиете алкохол с морски дарове, особено със стриди. Концентрациите на алкохол в кръвта могат да увеличат излагането на тялото на токсични вещества при консумация на нискокачествени или неправилно съхранявани морски дарове.

Освен това Вялов препоръчва да се избягва комбинацията на алкохол с цитрусови плодове. Това може да причини и влоши токсичното увреждане на черния дроб.

По-рано наркологът Даниил Петров съобщи, че алкохолът в комбинация с десерти и сладкиши може да предизвика по-тежък махмурлук. Според лекаря първо ще се разграждат източниците на глюкоза и едва след това етилов алкохол.

ключови думи:
алкохол

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май