Отново за среднощните похапвания

Защо ни се случват и опасни ли са?
Отново за среднощните похапвания

Вече уточнихме тук, че да се яде след шест следобед не е престъпление. Но ако това ви звучи крайно успокоително, не бързайте да се радвате твърде много.

На пръв поглед, наистина няма нищо лошо в късната вечеря. Проблемът е, че, според редица специалисти, през нощта хората са по-склонни да злоупотребяват с храна, както и да изневеряват на добрите хранителни навици. И обясняват защо:

Волята също спи

Цял ден ви е служила вярно и ви е пазила от сладки изкушения. И, да – тя също има нужда от почивка по някое време на денонощието. А ако тръгнете да отваряте твърде често хладилника преди лягане, може съвсем да сринете защитата й, предупреждават различни експерти.

Е, според нас не е задължително да стане точно така. Даже обратното. С този своеобразен тест за издръжливост даже може да подсилите вътрешната си сила да й вдъхнете нов живот.

Тъмнината е ваш съучастник

Многоуважаваните експерти напомнят, че нощта е чудесно скривалище за лакомите ви намерения. Никой не забелязва ходенията ви до кухнята, никой не брои хапките ви. Чувствате се сигурни, че, извършвайки следващото си "незаконно хранене", ще останете незабелязани.

Ако питате нас обаче, хранителни кримки могат спокойно да се извършват и през деня, но... Смеем ли да се заяждаме с учените?!

Самотата е враг на талията

Да, когато е сам и когато не му се спи, човек гледа да се занимава с различни неща – играе на игри, чете, пише и извършва прочее активности. А междувременно, уви, може и да огладнее. И, хоп!, капанът е заложен, но не сте длъжни да влизате в него. Хапнете нещо здравословно и в най-скоро време си намерете някой, с когото да споделяте среднощните си активности.

Пили сте?

О, да! И е много вероятно сега да ви гори жажда, вместо глад. Но, за по-сигурно, ще задоволите и двете, нали? Няма проблем. Направете го. Само гледайте да не прекалявате с алкохола твърде често, защото, освен на фигурата ви, той може да навреди и на здравето.

Е, лека нощ ви желаем и добър апетит :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май