По-вкусна и по-полезна салата

С няколко лесни трика
По-вкусна и по-полезна салата

Вкарахте ли в пролетното си меню зеленолистните зеленчуци, както ви препоръчахме преди време, в този материал? Е, супер сте! Бъдете сигурни, че зелените другари ще направят редица добрини за вас.

А ако си приготвяте най-вече салата от тях, нека ви дадем няколко добри идеи, които ще направят увертюрата към вечерята ви още по-вкусна и полезна.

1) Най-напред, отделете време да измиете с внимание листата на свежите герои. Знаем, че е досадно, но е наистина важна процедура. Защото тя ви дава възможност да отстраните изкуствените торове и пестициди по тях.

2) Добре е измитите листа да се обработят и в т. нар. центрофуга за салата, която ги изцежда от водата. А в случай, че не разполагате с подобно кухненско приспособление, в статията на колегата Кирил Русев може да видите с какво да го замените ;)

inm.com3) За да стане по-вкусна и засищаща салатата, препоръчваме ви да добавите в нея продукти с високо съдържание на протеин.

Марулята, например, комбинирайте с няколко твърдо сварени яйца. Тя се чувства добре и в компанията на различни видове риба, между които сьомгата е просто чудесен вариант. Пилешко месо? О, да! 

За вегетарианци: супер-зърното киноа, за което може да прочетете повече тук, също се съчетава добре със зелена или салата от спанак. А, както знаете, то е изключително добър източник на растителен протеин. 

4) Бъдете предпазливи в овкусяването на специалитета си. 

В тази връзка, вместо с калорични сосове, пробвайте да го подправите само със зехтин, с оцет и с различни, любимите ви!, подправки. Сокът на един лимон също е добра идея за целта.  

Накрая не пропускайте да сложите и свеж магданоз. Защото той също е много полезен, не се съмнявайте.

Добър източник е на витамин C и на бета-каротин. В него има и солидни дози магнезий и калций – ценни минерали, без които нормалното протичане на редица процеси в организма просто би било невъзможно.

Освен всичко друго, той придава специфичен вкус и аромат не само на салатата, но и на всяко друго ястие. Затова съветът ни е да го използвате редовно в готвенето.

Ами, идва време за вечеря... Спретнахте ли вече салатата? Ако не сте, тук открийте едно супер вкусно предложение. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април