Полезно, но не съвсем

Полезно, но не съвсем

Знаете, има храни, които уж са много здравословни, но се оказва, че всъщност не са и много трябва да внимавате с тях. Ето няколко и внимавайте, когато сте на по-строг хранителен режим дали искате да консумирате тези "полезни" храни.

Сушени плодове

Кога ви се е случвало да изядете 5 пресни кайсии наведнъж? Вероятно обаче една шепа сушени ви изглеждат като едно леко хапване. Истината обаче е, че сушените плодове са калориен капан - съдържат три пъти повече захар от пресните плодове и много по-малко фибри, което не е добра комбинация, както се досещате.

Пуешки бургер

Много хора смятат, че бургерът ще е по-полезен, ако е с пуешко месо. Знаете ли обаче, че в него има около 1214 калории и 65 грама мазнини? И то преди да добавите кашкавал, гарнитура и сосове. 

Хумус

Само 50 калории на порция..., но една порция би трябвало да е само две супени лъжици, а надали хапвате само по толкова. Не трябва да забравяте, че хумусът е с високо съдържание на въглехидрати и често се консумира с крекери и оризови питки, което добавя още хранителна стойност.

Сос маринара

Това е един от онези примери, в които има много ползи от храната, но и опасностите не са малко. В иначе вкусния сос има зеленчуци, но и изкуствени захари. Най-добрият вариант е да го приготвите вкъщи с пресни съставки.

Кисели краставички

Въпреки че са зеленчуци, те са пълни с натрий, а обикновено към тях има добавена захар и сол. Не засищат, а по-скоро изострят апетита.

Сметана

Въпреки че е млечен продукт, сметаната е много калорична. Много често си казваме, че е по-добре сметанова пред шоколадова торта и кафето е за предпочитане с бита сметана вместо със захар и мляко, но истината е, че дори само от по едно кафе на ден с повече бита сметана можем бавно и неусетно да качим килограми.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април