Слабеем с 6 сорта чай, вижте кои са те

Слабеем с 6 сорта чай, вижте кои са те

аят е една от най-подходящите напитки за тези, които искат да отслабнат. Диетолозите съветват да се използва както топъл, така и студен, преди, след, по време и дори вместо ядене. Ето кои 6 вида чай са най-подходящи за тези, които искат да загубят няколко излишни килограма.

1. Бял: унищожава мастните клетки

Проучване, публикувано в Nutrition and Metabolism през 2009 г., потвърждава, че екстрактът от бял чай действително ускорява разграждането на мастните клетки. Учените смятат, че този ефект се постига благодарение на високото съдържание на специален антиоксидант (ECGC), който помага буквално за "разбиването" на мастните клетки.

2. Кофеиновият шампион

Така наричат зеления чай, защото има повече кофеин и от най-силното кафе. Този вид чай също съдържа антиоксиданта ECGC, но суперсилата му е именно в кофеина, който помага за ускоряване на метаболизма, а също така ни дава необходимата енергия за поддържане на активен начин на живот.

3. Мате: помага за понижаване нивата на кръвната захар

Един много здравословен чай, който се приготвя от листата и издънките на южноамериканското растение йерба мате, е не само богат на кофеин, но и помага за нормализиране на нивата на кръвната захар благодарение на веществата, които съдържа - теофилин и теобромин. Проучване от 2015 г. установи, че доброволци, които пият по една чаша мате на ден в продължение на 12 седмици, в крайна сметка губят повече тегло от колегите си, които пият други напитки - при същата диета и ниво на упражнения!

4. Черният дракон

Улонг (наричан още Черния дракон) е друг вид чай, който помага за ускоряването на метаболизма. Това се дължи на частичната ферментация, на която са подложени чаените листа. В допълнение улонг съдържа специални химични съединения, които имат отличен ефект върху мазнините, които се натрупват в областта на талията - например участниците в проучване, проведено през 2009 г. от китайски експерти, загубили 12% от коремните си мазнини за 6 седмици. Авторите на изследването твърдят, че улонг е причината за този толкова впечатляващ резултат.

5. Черен: намалява риска от диабет

Ако диетата ви е богата на мазни храни, черният чай е задължителен, защото блокира усвояването на мазнините и помага за предотвратяване на наддаването на тегло. Тази напитка съдържа специални растителни съединения полифеноли - а именно афлавини и арабубини - които спомагат за блокиране на усвояването на мазнините. Освен това някои изследвания потвърждават способността на черния чай да намалява риска от развитие на диабет - още едно негово полезно свойство.

6. Мента: залъгва глада

Честно казано, този чай дори не е необходимо да се пие - просто го помиришете. Университетско проучване потвърждава, че ароматът на мента потиска глада: участниците в проучването, които вдишват аромата на мента на всеки два часа в продължение на пет дни, в крайна сметка консумират по-малко калории и захар. Така че няма нужда да се наливате с ментов чай, просто вдъхвайте аромата му и ще сте фини като клечка, пише "Телеграф".

ключови думи:
отслабване чай

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април