Следобедна закуска за тонус

Енергизирайте се!
Следобедна закуска за тонус

Понеделник късен следобед. След тийм билдинг :) Така да се каже, положението наистина е сериозноооо. Спи ни се, тонусът ни е под точката на замръзване, а способността ни да се концентрираме – на ръба на жизнения стандарт.

Какво правим ли? Ами, веднага се обръщаме за помощ към доброто "старо хранене". Убедили сме се, че то може да се справи с всяка неочаквана ситуация на униние, а в случая – с тоталната липса на енергия.

Ако и вие изпитвате подобно, хм (!) странно неразположение днес (или ви споходи утре), нека ви предложим няколко варианта за следобедна закуска, които ще ви помогнат бързичко да си върнете изгубените в превода сили.

Салата с яйца и риба тон

Може да е шопска или зелена (и даже – от спанак), но е добре в нея да сложите едно или две яйца, ама не шоколадови. Другият вариант е да добавите късчета риба тон.

Не се съмнявайте, че с тази проста и лесна за приготвяне закуска ще си осигурите добра доза протеин, и за нула време ще активирате заспалия си метаболизъм.

Кисело мляко с плодове и ядки

inm.comЕто ви една вкусна, протеинова и засищаща комбинация, от която определено не боли глава :) Нещо повече: освен че ще ви подари траен прилив на енергия, тя ще ви снабди с цял куп полезни нутриенти, между които фибри, витамини и важни минерали. Обещаваме ви, че след консумацията й, ще се почувствате значително по-събудени и по-лесно ще се концентрирате до края на деня. Току-виж сте успели да свършите всички задачи, които отлагахте по обясними причини досега.

Пуйка-сандвич :)

Обществено известна тайна е, че пуешкото месо е чудесен източник на протеин. Да прибавим също, че е нискокалорично и доста вкусно. В крайна сметка, то е идеално решение за възвръщане на силите в този късен, намръщен следобед. А за да бъде още по-диетично това решение, може да приготвите сандвича си от пълнозърнест хляб. Така ще се снабдите с добра доза фибри, за които се твърди, че подобряват храносмилането и активират метаболитните процеси в организма.

Хумус със зеленчуци

Е, да, съгласни сме, че това е доста калорична закуска, но пък наистина засища и е порядъчно полезна. Вижте как да си приготвите хумус тук. Що се отнася до гарнитурата – зеленчуците, те ще ви снабдят с витамини и минерали, които допълнително ще се отразят положително на тонуса ви и ще подобрят продуктивността ви.

Предлагаме ви да пробвате хумус с печени моркови, защото е безкрайно вкусна комбинация :)

Е, това са нашите идеи за събуждане в края на деня. Ако имате по-добри, спокойно може да ги споделите с нас като коментар под статията.

И не се отчайвайте, винаги, стига да искате, може да подобрите концентрацията и следователно – продуктивността си. Освен с храна обаче, може да пробвате и така :)

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май