Ужас! Манджата е твърде пикантна

Но решение за този проблем има
Ужас! Манджата е твърде пикантна
inm

Най-важното

За да си спестите проблеми по този параграф, просто слагайте по малко от всяка подправка и опитвайте специалитета периодично.

Всъщност, ние сме наистина големи фенове на пикантните специалитети. Обожаваме ги даже! Никак не е случайно, че в готвенето редовно използваме и комбинираме различни подправки.

Обикновено сме приятно изненадани от резултата, но...

Уви, понякога ни се случва да попрекалим с пикантността. Тогава, за да направим ястието годно за консумация, слагаме в него:

  • 1 чаена лъжичка захар или мед. Сладката добавка "убива" пиперливостта и придава уникален вкус на ястието
  • лимоновият или сокът от лайм (както и този на повечето цитрусови плодове) и оцетът също вършат работа в подобни кулинарни предизвикателства
  • Някои хора добавят към твърде пикантната манджа настъргани моркови или картофи. Пропускливата текстура на въпросните зеленчуци "поглъща" част от подправките и потушава "огъня" в чинията :) 

Е, толкова за пикантността - вие как се справяте с нея?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май