Хем е чиста, хем е светла – кухнята ни е чудесна

Когато я поддържаме в добро състояние
Хем е чиста, хем е светла – кухнята ни е чудесна

Не знаем за вас, но когато сме вкъщи, ние прекарваме по-голямата част от свободното си време в... кухнята. Ами, да. Обичаме да готвим, да посрещаме гости там, да организираме топли кулинарни вечери (особено сега, през по-студените дни). Колкото и да ви е странно, за нас тя е мястото за почивка и релакс :) За развихряне на въображението. За споделяне на удоволствие и хубави мигове.

Затова държим тази стая от жилището ни да е във винаги в добро състояние. Разбира се, няма нужда да я почистваме основно всеки ден – няколко пъти в годината стигат. Залагаме обаче на добрата поддръжка. А тя включва следните няколко съществени неща:

  • Преди да започнем да кулинарстваме, винаги проверяваме дали в мивката има мръсни чинни. Е, понякога има, но... веднага преминаваме към измиването им и чак тогава се втурваме да творим нещо ново. Защо ли? Ами, много просто: за приготвянето на поредната манджа ще изхабим нова посуда и така дозата "несвършена работа" ще стане трудна за понасяне :)
  • Всъщност, трикът е нещата да вървят едновременно – и чинните, и готвенето, за да може всеки път да започваме от нулата.
  • Тук е важна и грижата за мивката. Няма да е лошо след всяко нейно освобождаване, да я третираме с подходящ препарат. Така ще сме сигурни, че външният ѝ вид ще е дълготрайно благоприличен.
  • Важно: не чакаме тавите и тиганите да почернеят като въглен в резултат на няколко последователни изгорени специалитета. Още докато петната са пресни и в ограничено количество ще се опитаме да ги отстраним. От време на време, ей така за всеки случай, ще наточваме и ножовете – най-безценните кухненски атрибути на света!
  • Както можете да се досетите, имаме си всички необходими препарати за почистване на кухнята. Наредили сме ги на удобно място и са готови за употреба във всеки един момент.
  • Рафтовете са изрядни, о, да! Минете на проверка – ще останете очаровани. Няма да видите разсипани подправки и складирани безразборно кутии и бурканчета. Факт: редът ни предразполага ей сега да сложим престилката (много е хубава – на черешки) и да сготвим нещо вкусно и ароматно. 
  • Кошчетата за боклук са достатъчно големи и не предразполагат преливане във всеки един момент. Позволяват да следваме на 99% правилата на разделното изхвърляне на отпадъци.
  • И всичко това се дължи на добрите ни кулинарни навици и цялостната ни, голяма и неповторима любов към... готвенето.

Хайде, де, похвалете се и вие с нещо, чакаме ви ей тук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април