Царевица, по мексикански

Ам, ам, ам!
Царевица, по мексикански

Никога не съм била в Мексико, но научих, че хората там са големи фенове на царевицата. Това съвсем не е случайно, разбира се. Латиноамериканската държава е една от най-големите производителки на царевица в света, сещайте се.

Та, там си я правят варена, щедро намазана с майонеза, покрита с натрошено краве сирене и овкусена с лют червен пипер. Чудно!

Предлагам ви да я приготвим горе-долу по същия начин, но на грил, какво ще кажете? Най-напред, ще сложим няколко кочана (заедно с обвивката) във вода и ще ги накиснем за 5 минути. После ще съблечем дрешките им, ама не докрай. Ще вържем обвивките им ей така:

980786HonestlyYum

Без да губим време, ще ги метнем на скарата и хубавичко ще ги нагреем от двете страни, докато не преценим, че сме ги "измъчили" достатъчно.

Нататък е ясно – намазваме ги обилно с майонеза, натрошаваме отгоре сирене (може и козе), овкусяваме с лют червен пипер и с малко нарязан на ситно кориандър.

Е, яжте и дерзайте! А ако имате собствено мнение за царевицата, елате и ни го споделете във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май