Чаша бира на ден изглажда бръчките

Чаша бира на ден изглажда бръчките

По една чаша бира на ден изглажда бръчките на лицето. Причината е, че пивото съдържа минерали и биоактивни съставки, които забавят стареенето. В него има полифеноли, хумолин и цинк, които  помагат на кожата да е по-устойчива на акне и на климатичното влияние.

Хмелът пък е естествен антиоксидант, заради което се използва в козметичната индустрия за производството на козметика за чувствителна кожа,  пише chernomore.bg. Заради естествените си съставки бирата в умерено количество има благоприятно действия за здравето и красотата на кожата, косата и ноктите. Учените пък продължават да се опитват да разгадаят формулата на вечната младост. Професори от университета в Пенсилвания откриха как се регенерират мастните клетки, които поддържат свежестта на кожата. Откритието ще им позволи да направят нов вид подмладяваща терапия. Мастните клетки в кожата, които се наричат адипоцити, намаляват с годините.

Именно този процес е главният виновник за появата на дълбоките бръчки. Изследвайки мастните клетки в кожата, учените от Пенсилвания направиха опити с мишки и с човешка тъкан в лаборатория. Те успяха да извлекат важен сигнализиращ протеин от рани с космени фоликули в тях. После го използваха, за да накарат клетките, образуващи белези, да се превърнат в адипоцити, необходими за младежкия вид на кожата, пише "Телеграф". Учените се опитват да доразвият откритието. Те имат намерение да създадат крем или да направят инжекция, подобна на ботокс. Дотогава, освен на вече съществуващата козметика и лифтинг, можем да разчитаме и на бирата.

ключови думи:
бира бръчки хмел

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април