Шведско рибено гювече на фурна

Вкусно и подходящо за обяд!
Шведско рибено гювече на фурна

Съществуват множество уникално вкусни рибни специалитети, които буквално те карат да се влюбиш в тях за цял живот.

Смятам да споделя с вас една рибена рецепта, която е изключително подходяща за зимния сезон и в същото време е лека, приятна и дори бих казала диетична за хапване, ако не прекалявате с количествата.

Можете да я приготвяте за обяд, но е също толкова подходяща и за вечеря. Можете да я сервирате като основно ястие и ако очаквате гости.

Порцията рибеното гювече със спанак и хрян е около 410 калории, от които протеините са около 31%, мазнините 22% и въглехидратите 47%.

Необходими продукти за 2 порции:

1635579Thinkstock/Guliver

150 грама спанак
200 грама филе от риба (за предпочитане бяла, суха риба като щука)
1 супена лъжица хрян
150 грама чери домати
сол и черен пипер

За соса:

1 супена лъжица масло
1 супена лъжица брашно
200 милилитра кокосово мляко, бадемово или обикновено
½ чаена чаша настърган кашкавал

За сервиране:

400 грама варени картофи

Загрейте фурната на 225 градуса. В тиган сложете спанака с подправките, и маслото, добавете измитата и нарязана на средно големи парчета риба и задушете за няколко минути.

Прехвърлете така получената смес в тава или гювеч и добавете хрян, гарнирайте с резенчета домати. Смесете продуктите за соса и излейте така получената хомогенна смес върху рибата, като най-накрая сложите настъргания кашкавал.

Печете в средата на фурната на горно и долно горене в рамките на 20 минути. Сервирайте със сварените картофи и сезонна салата.
Да ви е вкусно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април