Аромотерапия в помощ на щитовидната жлеза

3 аромата за здраве!
Аромотерапия в помощ на щитовидната жлеза

Постигането на отличен хормонален баланс е въпрос на много фактори, за които ние самите имаме определяща роля.

Рационално и правилно подбраният хранителен режим, пълноценния сън, значителното намаляване на нивото на стрес благодарение на медитиращи практики и правилното отношение към нас самите – ще дадат повече от блестящи резултати.

Въпросът е да подходите разумно и съзнателно към целия процес, за да можете да достигнете заветната цел, а именно отлично здраве на щитовидната жлеза.

Тук на помощ идват и така важните свойства на етеричните масла, които имат мощни природни целебни средства. Дори само един представител от тях може да направи толкова големи чудеса за вас, колкото е невъзможно да постигнете с изпиването на дори дузина хапчета.

Причината за това е, че организма понякога приема навлизащите в тялото химикали като инвазия и въпреки тях, хормоните продължават да се намират в сериозен дисбаланс.

Предлагам ви 3 етерични масла, благодарение на които ще постигнете сериозни резултати само включвайки ги като част от ароматите, с които подобрявате атмосферата в дома си. Също така те ще бъдат изключително ефективни, ако ги добавяте към традиционната си вечерна вана за релаксация и отпускане, но ще свършат чудесна работа и ако са част от домашно приготвения ви крем.

1608662Thinkstock/Guliver

Тамян

Тамянът се счита за основно етерично масло за възстановяване на енергийната справедливост. Издига духа, съзнанието, повишава самочувствието, действа като мощен антидепресант, намалява гнева и най-вече действа успокояващо на нервната система. Има изключително благоприятно въздействие при освобождаването от чувството за малоценност, както и от негативните мисли.

Подобрява мозъчната дейност, засилва концентрацията и най-вече ни дава сили да преодоляваме всекидневните предизвикателства от ежедневието.

Тамянът е изключително подходящ за хора страдащи от автоимунни заболявания, като болестта на Крон, Паркинсон, тремор, алергии, респираторни инфекции, дихателни проблеми, като астма, задух, спастичен бронхит, кашлица, хрема, ухапване от насекоми, високо кръвно налягане, световъртеж, висок холестерол, артрит, главоболие и много други болежки.

Не случайно се използва при извършване на богослуженията, защото засилва връзката с висшите сили.

Смирна

Смирната носи баланс и хармония в тялото. Подпомага възстановяването на енергийния потенциал, но също така и укрепва вярата и дарява с неимоверно много сили за справянето с трудни ситуации от живота.

Освобождава съзнанието от стрес, безпокойство, страх и паника. Действа като сериозен антидепресант, което може да замени нуждата от приемането на каквито и да е било лекарства от подобен характер.

Изключително подходящ при хипертиреодизъм, възпалителни процеси в тялото, настинка, хрема, болки в гърлото, прекомерно много слуз в тялото, безплодие, предменструален синдром, фригидност и много други.

Мирта

Аромат, който ще ви дари със спокойствие и ще премахне с лекота преумората и стреса от тялото. Балансира енергията в тялото и помага да укрепим вярата си.

Изключително подходящ при хипотиреодизъм, безсъние, стрес, преумора, склонност към депресивни състояния.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април