Задушени картофи с гъби пачи крак

С аромат на есен!
Задушени картофи с гъби пачи крак

С първият дъжд през септември се сетих за ястие, което сгрява душата, носи аромат на есен и свежест напомнящ балкана след няколкочасов дъжд.

Задушени картофи с гъби пачи крак са изключително лесни за приготвяне и носещи наслада на сетивата. В рамките на 20 -25 минути ще разполагате с гозба, която ще е подходяща за обяд, но също така и за вечеря. Спокойно можете да я използвате и като гарнитура например към по-мазен тип риба като например сьомга.

Необходими продукти за 2 порции:

1564074Thinkstock/Guliver

500 грама пресни гъби пачи крак
800 грама дребни картофи
2 скилидки чесън
3 супени лъжици краве или кокосово масло
1/2 чаена лъжичка черен пипер или бира
1/2 чаена чаша хубаво бяло вино
хималайска сол на вкус
1 връзка копър

Измийте и изчистете гъбите пачи крак и ги сложете заедно с маслото в дълбок тиган. Добавете към тях дребните картофи или нарязани на четири по-едри такива и чесъна. Захлупете тигана с капак и оставете така за около 3-5 минути, след което отхлупете и бъркайте енергично. Прибавете бялото вино, което обезателно трябва да е хубаво в против случай, ястието няма да придобие истински хубав аромат. Отново захлупете тигана и оставете да къкри на бавен огън в рамките 15-20 минути, като от време на време бъркате. Снемете от котлона и гарнирайте с нарязан на ситно копър и черен пипер. Сервирайте със салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април