8 ценни мазнини

За тънка талия!
8 ценни мазнини

В повечето случаи, когато чуем да става дума за мазнини всички си представяме пържени картофки или мазна пържола. Но в крайна сметка всички знаем, че не трябва да се страхуваме от мазнините – необходимо е да изберем най-подходящия вид.

Предлагам ви 8 основни източника на мазнини, които ще ви помогнат да отслабнете. Ето ги и тях:

Омега-3
Най-известните сред мастните киселини е определено омега-3. Тази мазнина изключително ефективно противодейства на депресията и симптомите на ПМС. Освен това насърчава поддържането на тънка талия и е отлична превенция срещу сърдечно-съдовите заболявания. Мазнините съдържащи се в чията изобилстват от здравословни мастни киселини, които ще ви поддържат в отлична форма.

Олио от кедрови ядки

1547376Thinkstock/Guliver

Олиото от кедрови ядки е с доказани свойства за намаляване на апетита, което ще ви помогне по доста ефективен и безопасен начин да намалите обиколката около талията и да се радвате на хармонично телосложение.

Конопено масло
Конопеното масло, извлечено от конопеното семе е изключително здравословна мазнина, която спокойно можете да добавяте към салатите си. Освен, че съдържа омега-3 е богата и на витамин Е и антиоксиданти. Не се колебайте да я включите в менюто си.

Конюгирана линолова киселина (CLA)
Конюгираната линолова киселина е производно на линоловата киселина намираща се главно в млечните продукти и говеждото месо. Изследванията доказват, че редовната употреба на хранителната добавка подобрява загубата на тегло чрез насърчаване процесите на апоптоза в мастните клетки. Освен това линоловата киселина подтиска активността на ензима липаза липопротеин (LPL). Този ензим пренася мазнините от кръвта в мастните клетки. Едновременно с това CLA стимулира разграждането на телесните мазнини. Ако съчетаете тази хранителна добавка с правилно хранене и физическа активност – ефекта върху тялото ви ще е поразителен.

Рапично олио

1547375inm.com

Рапичното олио е перфектен вариант за готвене заради мекия си вкус, но също така има и положителен ефект върху кръвната захар. Добре е да го използвате предимно в сурово състояние или да приготвяте ястия с него, но на сравнително ниска температура – не повече от 165 градуса.

Рибено масло
Рибеното масло извлечено от мазните риби като херинга, скумрия, сьомга и сардини. Има изключително ползотворно въздействие върху красотата и здравето. Пробвайте масло от крил като хранителна добавка.

Кокосово масло

1547374Thinkstock/Guliver

Кокосовото масло и вода са изключително благоприятни за съхраняване на тънката талия и в същото доказано намалява мазнините.

Лененото масло
Лененото масло понижава кръвното налягане, намалява нивото на холестерола и е с доказани противовъзпалителни свойства.

Зехтин

1547335Thinkstock/Guliver

Зехтинът притежава изключително полезни свойства за здравето. Той ще поддържа баланса в организма ви и в същото време ще се погрижи за запазването на отличната ви форма. Олеиновата киселина съдържаща се в него ще предпази сърцето, артериите и в същото време ще подпомогне профилактиката срещу натрупването на лош холестерол, намали риска от ракови заболявания и ще поддържа клетъчните мембрани в оптимално състояние.

Масло от авокадо
Маслото от авокадо е изключително полезно за поддържане на добрата и слаба фигура. В същото време ще носи изключително големи ползи за здравето ви. Няма да сбъркате, ако не разполагате с наличен плод авокадо да подбравите салатата си с масло от авокадо.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април