Домашни рецепти за здрави нокти

Със забележителен ефект!
Домашни рецепти за здрави нокти

Ноктите са най-сериозните издайници на тайните, които крие тялото ви! Имайте предвид, че по тяхното състояние можете да съдите какво е цялостното ви здраве.

От сериозно значение са и грижите, които полагате за тях, както и колко често пипате вода, дали ползвате ръкавици при употреба на битова химия и дори дали залагате на лакочистител с ацетон при премахване на лака. Не забравяйте, че ако не изрязвате или не избутвате кожичките около ноктите, това може да предизвика и редица инфекции, които допълнително да влошат състоянието на ноктите ви.

В случай, че не разполагате с достатъчно време ви предлагам няколко полезни домашни рецепти, с които ще подобрите значително състоянието на ноктите си. Освен това ще спестите и пари, които можете да вложите в качествени натурални продукти.

За здрави и красиви нокти с морска сол

В малко легенче или купа поставете 100 милилитра хладка вода. Към нея добавете 2 супени лъжици морска едра сол, 2 супени лъжици зехтин и 10 капки масло от чаено дърво. Два до три пъти седмично накисвайте ноктите в легенчето с морската сол за около 10 минути, след което нанасяте натурален домашно приготвен крем. С тази маска ще заздравите ноктите си и в същото време благодарение на маслото от чаено дърво няма да позволите да хванете каквито и да е било инфекции. След всяка втора употреба на сместа я заменяйте с нова.

1542981Thinkstock/Guliver

Подхранваща маска с бирена мая или бира

За заздравяване на ноктите използвайте следната рецепта 1 кафяна чаша бира или разтворена бирена мая във хладка вода, 2 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица сок от лимон. Накиснете за около 15 минути, след което изплакнете и нанесете домашно приготвен крем, с който направете хубав масаж освен на ръцете и на ноктите.

Тази рецепта има и втори вариант:

½ кафяна чаша бира, ½ кафяна чаша ябълков домашен оцет и ½ кафяна чаша зехтин.

В случай, че нямате време да накисвате ноктите в легенче, ви предлагам лесен за приготвяне лосион, който можете да поставите в малко стъклено шишенце с пипета, който да нанасяте с масажни движения върху ноктите.

1 супена лъжица зехтин, ½ чаена лъжица лимонов сок, 5 капки масло от семките на малина.

С тази рецепта ще запазите ноктите си от външните атмосферни влияния и в същото време ще подхраните ноктите си.

За блясък на ноктите нанасяйте всеки ден върху тях малко кокосово, жожоба или карите (шия) масло. След по-малко от месец ще забележите чувствителна промяна в ноктите си, които ще са по-здрави и красиви от преди.

Не забравяйте от време на време да осигурявате почивка на ноктите си от лакове и лакочистители. Не е препоръчително след процедура с маслата да се лакирате, тъй като лакът ви ще е нетраен, а освен това ще обезсмислите направената от вас процедура!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април