Крем супа от карфиол

Отличен лек и апетитен обяд!
Крем супа от карфиол

За крем супата от карфиол не ви е необходима сериозна предварителна подготовка. 
Хубавото ѝ е че можете бързо да я приготвите тогава, когато ви се иска да сгреете себе си и семейството. Не пропускайте да я опитате, защото тя бързо ще се превърне във ваш фаворит.

Като че ли подобен тип ястия дори и да са бедни на калории са най-подходящи за есента и зимата, когато страдате от липсата на енергия, защото те ви зареждат с настроение и ви даряват с топлина. 

В интернет пространството ще откриете множество различни вариации, но смятам, че ако я приготвите по предложения от мен вариант ще се насладите на неподозирани аромати.

Необходими продукти:

1583605Thinkstock/Guliver

500 грама карфиол
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 литър вода
2 малки картофа или 1 голям
1 супена лъжица кокосово масло
1 чаена чаша кокосово мляко, бадемово или овесено
3 супени лъжици кашу
1 чаена лъжичка чили 
сол на вкус
черен пипер
мащерка

Пригответе бульона като сложите всички зеленчуци да се задушатврат или да се приготвят на пара за 10 минути, след което ги пасирайте и върнете във водата. В малък тиган сложете суровото кашу да се запече и към него и малко преди да ги добавите към супата добавете супената лъжица кокосово масло да се разстопи и чаената лъжичка чили, черен пипер и мащерка. Изсипете така получената смес към супата. Разбъркайте и най-накрая овкусете със сол. Сервирайте с крутони приготвени от вас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април