Печен карфиол

Направо да си оближеш пръстите
Печен карфиол

Най-важното

На мързеливите готвачи предлагаме резервен вариант - бланширайте карфиола :) Това ще намали значително времето, необходимо за печенето му. Обработените по този начин розички отново сложете в тавичка, заедно с всички съставки. И готово!

Вдъхновени от идеята да вкараме повече зеленчуци в менюто ви, днес ще ви запознаем с една наистина приятно-лесна рецепта. Предлагаме ви още тази вечер да си направите... печен карфиол!

Добрата новина, е, че към настоящия момент забавният зеленчук, срещан и под името цветно зеле, може да бъде открит в почти всеки хранителен магазин, на прилична цена. Освен това, той е пълен с важни фитонутриенти. Съдържа доволно количество витамин C, много от витамините на група B, както и солидна доза фибри. В сладура може даже да откриете така важните за тялото омега-3 мастни киселини.

Е, хайде, фасулска работа е! Ще са ви необходими следните продукти:

  • 1 глава карфиол, разрязана на средно големи парчета (розички)

  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно

  • зехтин

  • около 100 грама сирене пармезан

  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно покрийте тавичка с хартия за печене и наредете розичките върху нея. Полейте ги с малко зехтин и добавете чесъна, солта и пипера. Уверете се, че всяко късче карфиол е получило подобаващо внимание.

Печете специалитета си за около 45 минути, до златисто. От време на време може да разбърквате манджичката си, за да сте сигурни, че всичко ще е наред.

Когато е готова, я изсипете в подходящ съд и я поръсете с пармезан. Ммм! Вусно е, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април