3 странични ефекта, ако ядете твърде много ядки

Ще сте изненадани от фактите!
3 странични ефекта, ако ядете твърде много ядки

Суровите ядки са изключително здравословни. Както знаете техните ползи са многобройни от подобряването на сърдечно-съдовата система, през борбата и превенцията с рака, Алцхаймер и освен това ви помагат да се справите успешно с излишните килограми.

Сигурно обаче ще сте изненадани да научите, че все пак като всяка полезна храна ядките имат и своите малки недостатъци, ако не съумеете да контролирате количеството, което изяждате всекидневно.

Имайте предвид, че всяка крайност не е желателна дори и с полезните храни. В този случай, ядките все пак са концентрирана храна и с тях също не трябва да се прекалява!

Предлагам ви 3 странични ефекта, ако ядете твърде много от тях!

1610641Thinkstock/Guliver

1. Увеличаване на телесното тегло

Има многобройни изследвания с доказателства, че именно те – ядките могат да ви помогнат да отслабнете. Но това е единствено и само, ако ги ядете в умерено количество.

Най-добре можете да разберете колко можете да изядете, ако сведете ежедневния си прием до една своя шепа! В противен случай, вместо бленуваното отслабване можете рязко и дори неусетно да покачите телесно тегло.

2. Имате храносмилателни проблеми

В случай, че се чувствате подути като балон и не се чувствате особено добре, то имайте предвид, че храносмилателното неразположение е твърде вероятно да се дължи на прекомерната употреба на сурови ядки.

Това е често срещан страничен ефект, следствие на някои съдържащи се съединения в ядките, наречени фитати и дъбилни вещества, които ги правят трудни за възприемане от организма.

Не случайно е добре да накисвате ядките във вода преди употреба.

3. Косата ви пада, ноктите ви са чупливи, страдате от лош дъх и болки в мускулите и ставите

Прекомерното количество селен в организма, рядко може да доведе до сериозни неразположения, но все пак едно от тях е именно изброените симптоми. Прекомерно количество селен можете да получите, ако изяждате повече от от 2 броя бразилски орех на ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август