Защо все още сте неомъжена

Защо все още сте неомъжена

1. Вие не искате да се омъжите

Тази причина на пръв поглед е очевидна, но много от нас не желаят да си го признаят заради стремежа си да отговарят на социалните стандарти и да не разочароват родителите, мечтаещи за внуци. Замислете се - вие лично наистина ли сте готови да се наречете "съпруга" още сега? Какво изпълва душата ви при мисълта за брак - усещане за спокойно щастие или тревожно объркване, примесено с желание "да бъдете като всички"? Създаването на семейство определено е изключително важен проект в живота на всяка жена, но човек трябва да "узрее" за него. Така че не се пришпорвайте и не се обвинявайте, че не сте си подредили добре приоритетите, ако в момента не искате да се задомите, а да усвоите нова професия, да се развивате в кариерата или просто да си живеете сама.


1784837

2. Твърде много искате да се омъжите

Тази причина е пряко противоположна на предишната, но не по-малко ефективно ще ви попречи да се сдобиете със статут на омъжена жена. Както знаете, когато искаме нещо твърде силно, просто го отблъскваме от себе си. Ако обявите за свой пръв приоритет превръщането си в "съпруга", безкомпромисно ще притискате партньора си с намеци за сватба (което ще го плаши и дразни), ще въздишате драматично, разглеждайки снимки на сватбени рокли и годежни пръстени и редовно ще се оплаквате на приятелите на избраника си. Вместо да си причинявате това, съветът ни е - отпуснете се и поне за малко разместете приоритетите си и "забравете" за сватбата. Може би когато не е подложен на натиск, приятелят ви най-сетне ще си поеме спокойно въздух и ще прояви инициатива, като ви предложи ръката и сърцето си.

3. Вкопчили сте се в безперспективна връзка

Не е изключено във вашия живот да има мъж, който изобщо да не става за съпруг. За това може да има редица причини - той иска да си остане ерген (и сигурно ви го е казал, но вие вече трета година го чакате да размисли), той е инфантилен манипулатор и просто не е готов да създаде семейство (а вие наивно вярвате, че ще се промени заради вас), той е женен (и вие разбира се не се съмнявате, че всеки момент ще се разведе) или пък той е безупречен, както и вие, но просто не сте създадени един за друг. Интересно е, че дълбоко в себе си можете да определите бързо дали връзката ви е обречена на ужасен провал, но въпреки това не желаете да й сложите край. Имайте предвид, че докато влачите по инерция това бреме, изпускате редица кандидати, които наистина могат да ви направят щастливи.


1784835

4. Вашият любим не иска да се жени

Това впрочем далеч не винаги означава, че той не ви обича. Мъжът може да изпитва силни чувства към вас, да смята да остане с вас до края на дните си, но притова да е категорично против брака. Причина за това може да е горчивият му опит (след болезнен развод не всеки може да се реши на нов брак) или принципното нежелание да намесва държавните институции в личния си живот. Остава вие да решите какво да правите стази позиция на любимия си. Ако статутът на омъжена жена е нещо, без което не си представяте щастието си, ще трябва или търпеливо да чакате партньорът ви да си промени възгледите (което може и никога да не стане), или да се примирите (което едва ли ще е честно спрямо вас самите). За да разберете какво искате двамата и да намерите компромис, можете да си поговорите откровено, да бъдете по-открити един към друг или да се консултирате с добър семеен психолог.

5. Не искате да пуснете миналото

Всеки си има багаж от спомени за бивши гаджета, грешки, осъществили се и несбъднати мечти. Но ако тези спомени ви преследват постоянно, а всяка стъпка на настоящия ви партньор - от одеколона до начина, по който си прави кафето - сравнявате с поведението на бившия, вече става дума за неспособност да се разделите с миналото и да живеете в сегашния момент. За да преодолеете болката от миналите си връзки и да пуснете в живота си новата любов, ще трябва да се запасите с време и търпение. Важно е да не пришпорвате събитията, за да бъдете наистина готови за новия етап от живота си - особено ако той включва брак.

 

ключови думи:
защо неомъжена

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април