Как да спрем да мислим за мъж, който не отговаря на чувствата ни? 5 начина

Как да спрем да мислим за мъж, който не отговаря на чувствата ни? 5 начина

есподелената любов е много болезнена. Когато изпитвате чувства към мъж, който не отговаря на емоциите ви, това може да ви накара да се чувствате зле, самочувствието ви да се понижи, да изпаднете в депресия и да спрете да вярвате в любовта. Нещо повече, възможно е дори да започнете да мислите, че не сте достатъчно добри и че не заслужавате любов. Всички тези мисли трябва моментално да бъдат изтрити от съзнанието ви, просто защото не са верни. Всеки заслужава любов и това, че някой не е отговорил на чувствата ви далеч не е краят на света. Подобни разминавания се случват постоянно в живота. Важното е да ги приемете, осъзнаете и да продължите напред. Колкото по-бързо се отърсите от чувствата си към човек, който не отговаря на тях, толкова по-бързо ще откриете любовта. 

Как да успеете да спрете да мислите за мъж, който не отговаря на чувствата ви? Ето 5 начина да успеете. 

Дайте си време да превъзмогнете ситуацията
Ако ви се плаче, направете го. Имате нужда от усамотяване, откъснете се за малко. Дайте си нужното време да осмислите положението и да извлечете поуките, които ще ви помогнат. Но не задълбавайте прекалено и не отдавайте твърде много време на болката, защото ще потънете в депресия. Опитайте се да мислите реалистично и да не отдавате чак такова голямо значение на този така наречен провал. Разминавания в любовта се случват постоянно. Не трябва да превръщате това в драма, защото ще се накарате да страдате излишно, вместо да обърнете поглед към бъдещето и прекрасните неща в любовта, които ви предстоят. 

Нямате власт над чуждите емоции
Важно е да приемете, че не можете да контролирате емоциите на другите. Каквото и да правите, не можете да накарате някого да ви обича. Каквито и усилия да полагате, тези неща са извън вашата власт. Механизмите на любовта са необясними и не можем да ги контролираме. Колкото по-бързо приемете това, толкова по-лесно ще излезете от омагьосания кръг на самосъжалението и болката.

Отдалечете се от мъжа, в когото сте влюбени
Откъснете се от него по всички възможни начини. Избягвайте го в реалния свят, както и в социалните мрежи. Не търсете контакт с него, ограничете видимостта на публикациите му. Ако трябва дори ограничете вашите собствени публикации, така че той да няма възможност да реагира на тях и да събужда интереса ви отново и отново. 

Осъзнайте, че го идеализирате
Фокусирали сте се в човек, който не ви обръща внимание. Не сте го опознали добре, защото реално не сте имали тази възможност. Опознаваме хората до себе си, едва когато имаме същинска връзка с тях и ги виждаме в различни ситуации с течение на времето. Когато сте влюбени в човек, който не отвръща на чувствата ви, това ви кара да го идеализирате и да му придавате перфектни качества, които той всъщност не притежава. Никой не е идеален и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-добре.

Избягвайте вредните навици
Когато сте в депресия и се чувствате в безизходица заради несподелените си чувства, има вероятност да се отдадете на нездравословните навици. Опитайте се да спрете това поведение, защото няма да ви донесе никакви позитиви, няма да ви накара да се почувствате по-добре и определено няма да реши проблемите ви. Вие сами трябва да го направите. 

ключови думи:
отношения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май