Летни спортове, от които няма да се изпотиш

Летни спортове, от които няма да се изпотиш

Te сигурност няма да ви натоварят, защото от тях струи морски бриз, златист пясък и солена вода

Спортувате ли през лятото, или по-скоро предпочитате да не натоварвате и без това изморените от жегата потни жлези? Предлагаме ви няколко приятни летни спорта, които със сигурност няма да ви натоварят, защото от тях струи морски бриз, златист пясък и солена вода.

Водна зумба
Представи си, че си танцуваш разпускащо, разхлаждаш се в басейна и отгоре на всичко гориш калории – направо три в едно. Ако си решил през лятото да мързелуваш и все пак да поддържаш тялото си във форма – запиши се на водна зумба (aquazumba). В България можеш да направиш това в центровете, които предлагат водна аеробика за тонизиране.

Алтернативна версия: Ако не си стигнал до записването на специален курс, можеш да си танцуваш свободно, докато си на плажа или басейна. Натоварването на мускулите под водата е много по-голямо, поради което резултатите са ти в кърпа вързани.

Видеоурок по водна зумба

Воден пилатес
И тук както при водната зумба, водата играе своята важна роля за оформяне и поддържане на мускулите. Принципите и основите на пилатеса , приложени във вода са истинско удоволствие за ума и тялото. Всичко, което важи за пилатеса на сухо се прилага и в басейните, но с разликата, че се използват всички плюсове и на водата – плавателност, съпротивление и налягане.

Алтернативна версия: Ако сте любител на пилатеса и познавате неговите основи, спокойно можете да практикувате упражненията, докато сте на море – във водата на плажа или в басейна на хотела.

Видеоурок по воден пилатес

Уиндсърф, кайтсърф, класически сърф
Със сигурност няма да се изпотиш и ако заложиш на традиционните морски спортове, за които ти е нужна дъска, крило, вятър и вълни. Нашето Черноморие предлага богат избор от училища за уиндсърф, кайтсърф и класически сърф, където може да си наемеш само екипировка, или да се възползваш от нея и вещото внимание на опитни учители.

Алтернативна версия: Е, алтернатива на сърфа, под каквато и форма да е, няма, но винаги можеш да пробваш как се справяш с дъската и вълните с един от евтините и достъпни стиропорени варианти на сърфа.

Видеоурок по уиндсърф

Тай чи
Още едно красиво занимание, което спокойно можем да причислим към спортовете, заради добрите резултати, които се постигат с тренировки, е тай чи.Техниките, които се упражняват при тай чи са близки до тези на йогата, с разликата, че движенията са бавни, плавни и премерени. В същото време тялото не спира да се движи през цялото време. Затова на много места можете да чуете да казват на тай чи и подвижна медитация или танцуваща медитация.

Видеоурок по тай чи

Докато се занимаваш с тези спортове, не забравяй да си доставяш още няколко важни удоволствия, докато си на море, които също могат да влязат в графата "спортуване”, и от които потните ти жлези също няма да се натоварят особено много, като например:

• Гребане с лъжица в диня

• Победоносно засмукване на коктейли

• Среднощна обикалка на клубовете по плажа

• Изграждане и проектиране на пясъчни замъци

• Участие в конкурс "Мис мокра фланелка”

• Мазане на гърбовете на знойни плажуващи мъже със слънцезащитни продукти



Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април