Отслабвайте с аромати

Отслабвайте с аромати

Използването на миризмата на храната помага за потискане на апетита и увеличаване чувството на ситост


Съществуват различни начина, с помощта на които хората отслабват. Един от тези начини, е така наречената

"Ароматосензационна диета".

Тя се базира на наблюденията, че хората с временна загуба на обонянието(главно заради лечение на заболяване) консумирали повече храна и съответно напълнявали.След възстановяване на обонянието си обаче, същите тези хора отново започнали да отслабват.

Това изненадващо откритие е основата на странния начин за загуба на килограми с помощта на аромати.

Принципът е: "Ако съм го помирисал, значи съм го изял". При навлизането на миризмата през ноздрите по време на вдишване ароматът се усилва 1000 пъти. Това кара мозъка да изпрати сигнал "спри да ядеш" или игнал за ситост като неврологично послание до цялото тяло. Именно това създава усещането, че човек вече се е нахранил.

Колкото по-често се помирисва определена миризма, толкова по-бързо се достигат нивата на ситост.

Ароматът на топла храна се оказва най-ефикасен, що се отнася до бързото въздействие върху нивата на удовлетворение. В момента чуждестранна компания използва именно този принцип, за да разработи обогатена с аромат вода, която да спомага за намаляване на теглото.

"Ароматосензационната диета" е лесна за спазване и включва приятни миризми. Тя обаче подчертава необходимостта от повече движение и физическо натоварване за по-бързо отслабване.



Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април