Диета за жлъчния мехур и камъни в жлъчката

Храненето като лечение
Диета за жлъчния мехур и камъни в жлъчката

"Храненето като лечение" е книга, в която можете да откриете редица полезни съвети от нейния автор - изтъкнатия специалист по холистична медицина д-р Шиам Сингха.

Диетата за жлъчния мехур и камъни в жлъчката е изключително подходяща за хора страдащи от подобен род проблеми като благодарение на нея ще съумеете да пречистите един от най-важните органи в организма си и да премахнете неразположението.

Жлъчният мехур съдържа жлъчен сок - гъста течност, съставена предимно от холестерол, жлъчни соли и лецитин. Жлъчната течност е субстанцията, която разгражда мазнините в кръвта - тя се произвежда в черния дроб.

Предястията са храни и напитки, които стимулират отделянето на достатъчно жлъчни сокове от жлъчката за разграждането на мазните храни. Неспособността за това предизвиква киселини. Прекомерното производство на жлъчни сокове причинява диария, докато недостатъчното води до запек. 

Тази диета съставена от известният холистичен лекар се препоръчва за стимулиране на жлъчния мехур. Освен това тя ще се отрази добре на цялостната му функция.

След събуждане

Чаша гореща вода.
8:00 - 1 грейпфрут на скара, 2 портокала на скара или 1 чаена чаша сушени сини сливи.
10:30 - 1 чаена чаша соево мляко с 1 чаена лъжица "Мармит".
12:00 - 1 винена чаша негазирана минерална вода.
13:00 - Бяла риба приготвена на скара или пара, зелена салата с 1 чаена лъжица зехтин, 1 или 2 филийки пълнозърнест хляб; плод от компот или суров; 1 винена чаша гореща вода с резен лимон или 1 чаена чаша чай от глухарче от листата или от корена.
16:00 - 1 чаена чаша зелен китайски чай.
18:00 - 1 винена чаша минерална вода.
19:15 - 12 маслини, накиснати с чесън за 15 минути преди вечерното хранене.
19:30 - Бистра супа без мазнина; котлет на грил или пилешко, малка порция смачкани на пюре картофи с люспата, листен зеленчук с 1 чаена лъжица зехтин; суров плод или от компот; 1 винена чаша топла вода с резен лимон или 1 чаена чаша чай от глухарче от листата или корена.

Следвайте така написаната диета 3 седмици.

При камъни в жлъчката

1591451Thinkstock/Guliver

Камъните в жлъчката са кристализирали жлъчни сокове. Терапията с лимон и зехтин ще стимулира изхвърлянето им от жлъчния мехур. Най-болезнено е когато жлъчният камък навлиза в храносмилателния тракт. Ако при вас е така, пийте отвара от хлъзгав бряст, за да улесните преминаването му.

През първите 6 дни от тази диета спазвайте следните указания веднага след събуждане:

Ден 1-ви Изпийте сока от 2 лимона.
Ден 2-ри Изпийте сока от 4 лимона.
Ден 3-ти-5-ти Увеличете броя на лимоните с 2 на ден.
Ден 6-ти Изпийте сока от 6 лимона с равно количество студено пресован зехтин вечерта преди лягане. След това изпийте 1 чаена чаша гореща вода с 1 супена лъжица английска сол, преди да си легнете. Би трябвало камъните да се изхвърлят от организма чрез повръщане или в тоалетната.

Задачи, които трябва да следвате по време на пречистването:

1. Упражнявайте се да изразявате чувствата си, като се нервирате или правите физиономии пред огледалото по 10 минути всеки ден. Проблемите с жлъчните камъни са свързани с гнева и избухливите хора са склонни да произвеждат повече жлъчни сокове.
2. Взимайте студена седяща вана в продължение на 3 минути преди лягане.
3. Направете масаж на стъпалата, за ад стимулирате бъбреците, пикочния мехур, черния дроб и жлъчката.
4. Направете клизма с кафе, за да прочистите дебелото черво.

Наред с твърденията на д-р Шиам Сингха ви предлагам да прочетете още една интересна статия по темата, след което сами да вземете решение относно хранителния режим предложен от него. Ето и самата статия, която можете да прочетете ТУК.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април