Диета & оправдания: втори епизод

Не разчитайте на магическо отслабване
Диета & оправдания: втори епизод

След като в първи епизод взехте дълго отлаганото решение да бъдете егоисти и да започнете стриктна диета, във втори вече сте на път... да се откажете от нея. А причината е, че въпреки усилията, които полагате, не виждате никаква промяна в състоянието си.

Нека ви припомним в тази връзка, че жанрът на вашия "филм" не е фантастика. Магически вафли, които действат "смаляващо", има само в страната на Алиса.

Тук е нужно да се потрудите и поизпотите доста, за да постигнете видими резултати. И на-важното: налага се да останете постоянни в спазването на диетата си.

Винаги има причина

Наистина е неприятно да се стараете толкова много, а да не виждате прогрес. Когато става така, пробвайте вместо много, да се стараете разумно.

Може би не сваляте килограми, защото просто не сте толкова успешни във фитнес програмата си, колкото си мислехте, че сте. Дали пък не прескачате важни детайли от последната или цели дни? В крайна сметка всичко си има логична причина, не си я спестявайте.

В този смисъл е добре да започнете да си водите хранителен дневник. Така ще знаете колко калории приемате дневно и ще бъдете достатъчно честни със себе си.

По време на диетата е добре да хапвате повече зеленчуци, плодове, пълно-зърнести продукти, както и такива от семейството на бобовите растения. Всички изброени храни са богати на фибри, а основното, което правят фирите, е да забавят усвояването на въглехидратите. По-този начин се снабдявате с по-малко енергия, но за по-дълъг период.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май