Диетата на Маршал Пик: Ден 1

Напълнете тази чиния с помощта на Маршал Пик
Диетата на Маршал Пик: Ден 1

Не се тревожете: това може да се окаже най-приятната двуседмичана диета, на която сте се подлагали някога. Нещо повече: няма да усетите как неусетно и колко вкусно са минали тези две седмици.

Прочетете за идеята и основните принципи на програмата на американския здравен специалист Маршал Пик тук, а ако сте готови за новия си хранителен режим, започнете деня си ето така:

За закуска:

Кюфтенца от пуешко месо

Начин на приготвяне: За две порции намачакайте 150 г. накълцано пуешко месо, добавете 3 стръка ситно нарязан пресен лук, 2 супени лъжици сушен магданоз, щипка сушен ригън, сол и пипер на вкус.

За бързо стягане на сместта прибавете белтъка на едно яйце. Разделете каймата на 4 приблизително еднакви кюфтенца.

Пържете последните в зехтин за около 5-6 минути или докато се уверите, че са готови. Сервирайте ги по две с гарнитура от 100 гр. извара.

Изненада: Към порцията добавете 75 гр. боровинки.

След закуска:

Печена круша с натрошени орехи

Сервирайте половин печена круша, поръсена с малко канела или индийско орехче, като добавите една супена лъжица натрошени орехи към нея.

Възможно е да заместите тази безспорна вкусотия със свежа круша, по желание.

За обяд:

Салата от спанак, пиле и ягоди

Начин на приготвяне: За една порция накълцайте или нарежете 125 гр. печени и почистени пилешки гърди. Затрупайте ги с около 55 гр. листа от спанак, 77 гр. нарязани ягоди и с белтъците на две добре сварени яйца.

Изненада: Забъркайте дресинг от балсамико и оцет и "зарадвайте" с него пилето и себе си.

За следобедна закуска:

Хапки от сирене с подправки, 8 броя

Начин на приготвяне: Комбинирайте 190 гр. меко крема сирене с 20 гр. чедар и 30 гр. ситно нарязан пресен лук.

Сместта оформете и разделете на 8 топчета, които оваляйте в ситничко нарязан свеж магданоз (около 10 гр). Сервирайте по 2 хапки на човек, а останалите може да приберете в хладилника за следващия ден.

За вечеря:

Пиле по италиански

Начин на приготвяне: За две порции нарежете 225 гр. сурови обезкостени и почистени пилешки бутчета или нарязани на две пилешки гърди. Нарежете на ситно и две скилитки чесън, половин глава (малка) лук, половин зелена чушка (преди това отстранете семената й) и 100 гр. гъби.

Задушете и запържете до златисто пилешките/гърди бутчета в малко зехтин. Добавете лука, чесъна, зелената чушка и гъбите, 200 гр. нарязани на ситно домати, едно дафиново листо, щипка сушен риган и червено вино по желание.

Оставете пилето да покъкри покрито за около 45 минути или докато решите, че е готово. Отстранете дафиновото листо (то си е свършило работата) и сервирайте ястието, поръсено с една супена лъжица настърган пармезан.

(След диетата опитайте и това много вкусно пиле!)

*Гарнирайте с 65 гр. кафяв ориз и 50 гр. листа от маруля, овкусени със зехтин и балсамико оцет.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май