Хармония в отслабването: храната

Заложете на натурални продукти, съветва Маршал Пик
Хармония в отслабването: храната

След като ви даде добри съвети как да спортувате и да почивате правилно, днес американският здравен специалист Маршъл Пик ви предлага да обърнете внимание на основните моменти от изготвения от нея "хармоничен" хранителен режим.

Нека видим дали последният ще ви изненада приятно.

Храни от фермата

Главната идея в диетата на Пик е в продължение на две седмици (14 дни) да се храните само с непреработени и пълноценни продукти, които обаче са вкусни и засищащи.

Повечето от ястията от примерното меню на Маршал се приготвят лесно и без проблем бихте могли да ги адаптирате към голямото си и капризно домакинство.

Разнообразие на квадрат

Хубавото тук е, че имате пълната свобода да експериментирате със зеленчуците и с приготвянето на салатите. Нещо повече: следните може да приемате в каквито си пожелаете количества:

Зеленчуци, които не съдържат скорбяла: Аспержи, авокадо, патлаждан, кълнове от бобови растения, броколи, китайско зеле, карфиол, целина, тиквички, краставици, копър, чесън, зелен боб, грах, гъби, бок чой (вид китайско зеле, което прилича на спанак), чушки, лук, спанак, домати.

Листни зеленчуци: Къдраво зеле, зелена салата, цикория, магданоз, киселец, крес.

Всички тези симпатяги трябва да станат ваши много добри приятели в следващите 14 дни.

И яйца, защото са полезни

Те са включени в плана на Пик, защото, както самата тя казва, са страхотен източник на протеин и са особено полезна закуска.

Все пак, ако яйцата не са ви особено любими, доверете се на пълнозърнеста закуса без съдържание на глутен. Но понеже повечето са с наличие на такъв, може да заместите последната с царевични или оризови нейни варианти. Или с протеинов шейк, а като стана дума за него...

Шейк it*

Шейкът е полезна алтернатива за закуска, твърди Пик. Станно или не, фибрите в него ще ви позволят да останете по-дълго сити и ще окажат благоприятно влияние на храносмилателната ви система.

Ето едно бързо и вкусно предложение: пасирайте в блендер 5 супени лъжици натурално мляко, 3 супени лъжици нар или сок от портокол, 20 грама оризово брашно, 1 супена лъжици хуск* на прах (без съдържание на глутен), 175 мл студена вода и 4 кубчета лед.

Наздраве!

Преди това

Ясно е, че преди да се посветите на нов хранителен режим или тренировъчна програма, би било добре да се посъветвате с личния си лекар особено ако страдате от хронично заболяване.

Диетата на Пик не се препоръчва при бременност и кърмене.

*Люспи от живовляк, богати на фибри. Могат да бъдат намерени у нас

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май