5 сигнала, че трябва да приемате повече протеини

5 сигнала, че трябва да приемате повече протеини

Най-важното

Протеинът е най-важната хранителна съставка за мускулите. Той ги изгражда и е важен при тренировка. Но много хора го пренебрегват, защото се съдържа в месото, а повечето хора премахват месото от диетата си. Липсата на протеин е опасна и не трябва да се пренебрегва, особено ако сте вегетарианци. Вижте кои са 5-те симптоми на дефицитa на протеини.

Постоянно търсите сладко. Един от първите сигнали, че имате недостиг на протеини е постоянния глад за сладко. Вие ядете сладко и не спирате и не се засищате. Сигурно си мислите, че когато не приемате достатъчно протеини, ще искате да ядете пържоли, но това не е така. Една от основните функции на протеина е да регулира нивото на кръвната ви захар.

Не можете да се фокусирате. Регулирането на кръвната захар е важно и за концентрацията. Ако тя не е балансирана, вие няма да можете да се концентрирате, което може да попречи на представянето ви на работното място.

Косопад. Протеинът е важна съставка за изграждането и заздравяването на клетките. При липса на протеин, тяхната здравина отслабва и първият сигнал за това е косопадът. Този симптом може да е породен и от стреса или от друго заболяване.

Чувствате се отпаднали. Както знаете, протеинът е важен за изграждането на мускулите. Ако не приемате достатъчно протеин, вашите мускули не само ще спрат да се изграждат, но ще започнат да се разпадат. По време на този процес, вие ще се чувствате постоянно уморени и няма да имате енергия за нищо. При дамите този процес може да доведе до появяване на целулит.

Боледувате често. Бицепсите не са единственото нещо, което се подхранва с протеини. Той е нужен и за правилното функциониране на имунната система, която ви пази от различни вируси и настинки. Ако боледувате прекалено често може да имате недостиг на тази важна съставка.

Вижте още: Да победим умората.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април