5 храни, които ви карат да се чувствате уморени

5 храни, които ви карат да се чувствате уморени

Умората е чувството, което ви съпътства през почти целия ден на работната седмица. Тя може да е в резултат не недоспиване, претоварване на работа, стрес, претоварване с тренировки или неправилно хранене. Вижте кои са 5-те храни, които ви карат да се чувствате изморени.

Банани. Богатите храни на магнезий могат да ви накарат да се чувствате изморени, сочи изследване на университета в Балтимор. Магнезият е мускулен релаксант, за това в прекомерни дози може да ви направи мързеливи и изморени.

Хляб. Когато ядете много хляб имате внезапен прилив на енергия, но той е краткотраен и последван от умора до следващото хранене. Заместете белия хляб с пълнозърнест хляб, ако искате да имате повече енергия.

Месо. Когато се храните с много месо, вие изразходвате много енергия за да го смелите. Това означава, че когато имате много задачи за вършене, една голям мазна пържола в стомаха ви допълнително ви кара да се чувствате изморени.

Череши. Сигурно знаете, че черешите са добър източник на мелатонин, който е хормонът на съня. Също така черешите са идеалната храна за добър сън, сок от тях може да ви увеличи съня с 20 минути на нощ. Но през деня черешите ви карат да се чувствате отпаднали и изморени и копнеете за сън, заради съдържанието на мелатонина.

Сладко. Може да сте големи фенове на сладките изкушения, но сигурно и знаете за техните вреди. Сега добавям още една вреда. Изморяват ви. Това е така, защото нарушават баланса на кръвната ви захар, а когато той е нарушен, вие сте изморени и нямате енергия за нищо.

Вижте още: Да победим умората.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
умора храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март