6 странни причини, поради които напълнявате

6 странни причини, поради които напълнявате

Ако напълнявате, без да знаете защо, това е може би защото правите някои от тези неща. Те водят до напълняване, а повечето хора ги подценяват и не си дават сметка, че влияят до такава степен на тяхното тегло. Ако искате да спрете напълняването, трябва да изхвърлите тези вредни навици от ежедневието си.

Депресирани сте. Повечето лекарства, които се предписват при депресия водят до напълняване. Дори и да не пиете медикаменти, депресията в комбинация със самотата ви кара да напълнявате по-бързо. Това показва изследване на списание "Здраве". Ако искате да премахнете депресията, най-лесния начин е да започнете да излизате повече с приятели и да се забавлявате. Също така може да започнете да тренирате, защото е доказано, че тренировките помагат срещу депресията.

Вашият метаболизъм е бавен. Не е тайна, че бавният метаболизъм води до напълняване. Това е така, защото вие не можете да разградите напълно храната и тя се лепи най-вече по корема и дупето. Ако искате да поправите това, е нужно да започнете да тренирате. Няма друго нещо, което да забърза толкова вашия метаболизъм като тренировките. Друг трик за забързване на метаболизма е добавянето на люто към ястията ви.

Страдате от дефицит на различни хранителни вещества. Когато не приемате достатъчно витамин Д, магнезий или желязо, това води до забавяне на метаболизма и влошаване на имунната система. Това води до напълняване и редица други здравословни проблеми. Най-добре е да балансирате диетата си, която да ви набавя всички хранителни вещества.

Остарявате. Колкото и да не ви се иска, с годините качвате килограми. Това се дължи на застоялия начин на живот, забавянето на метаболизма или просто на гена. Все пак може да преборите годините, ако тренирате усилено и се храните правилно и здравословно. Но помнете, че вече не сте на 20 и трябва да внимавате за всичко.

Болки в ставите и мускулите. Когато страдате от хронични болки в ставите или мускулите, или болките са плод на травма или претоварване, вие инстинктивно спирате да тренирате толкова усилено. Това води до напълняване. Ако искате да предотвратите това е необходимо да направите тренировките си така, че да намалите вероятността от травма.

Високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане се появява в следствие на застоялия начин на живот и нездравословното хранене. Ако искате да не позволите на високото кръвно налягане да ви направи по-тежки, вие трябва коренно да промените начина си на живот. Трябва да премахнете вредните храни и да започнете да се движите.

Вижте оше: 5 неща, които ви карат да преяждате.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май