Акция срещу главоболието – 1

Кажете "не" на болката!
Акция срещу главоболието – 1

Срокове. Конфликти. Досадни колеги. Задръстване. Безсмислено взискателен работодател. Факт е, че ужасно много неща могат да причинят главоболие – даже хубавите емоции, уви.

Най-общо казано обаче то е нормално следствие от физически или емоционален стрес. Последният може да доведе до съкращаване на вратните и лицеви мускули или да е причина за внезапно свиване на кръвоносните съдове, чийто логичен резултат често е мигрената. А ако се оплаквате от синузит, главоболието ви също е на 99 % гарантирано.

Въпреки дискомфорта обаче, организирайте всичките си сили и се опитайте да намалите страданието. Ще ви помогнем с няколко изпитани рецепти:

Чай от корен на джинджифил

Разбира се, спокойно може да продължавате да използвате джинджифила и като кулинарна подправка. Все пак е добре да знаете, че коренът от това растение има редица неподозирани лечебни свойства.

Последният може да се справи с главоболието ви като регулира биосинтеза на простагландините в организма. Освен това съдейства за потушване на гаденето – чест компаньон на мигрената.

Пробвайте този магически лек: сварете настърган корен от джинджифил и задушете чая за 30 минути.

Масло от розмарин или мащерка

За да облекчите болката, намажете двете слепоочия и челото с етерично масло от розмарин или мащерка. Втрийте маслото добре в кожата и за няколко минути постойте на тихо и спокойно място.

В изследване, проведено през 2010 г., става ясно, че маслото от розмарин и мащерка съдържат кавракол: вещество, което притежава силно антибактериално действие. Нещо повече: карвакролът се оказал много по-силен от 18 антибактериални препарата, с които учените го сравнили. Супер, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май