Ароматни масла срещу настинка и грип

Добри приятели на имунната система
Ароматни масла срещу настинка и грип
inm

Пуф, стана доста студено. А се надявахме, че ще бъде лято чак до края на декември. Е, честито! Сезонът на настинките е официално открит, а, честно казано, изобщо не искаме да се разболяваме. Затова към настоящия момент се обличаме в по-топли дрехи, храним се добре и спортуваме активно.

Готиното е, че в борбата да останем здрави и силни имаме наистина силни помощници – етеричните масла. Знаете, че същите (или поне голяма част от тях) могат да се похвалят с мощни противовирусни свойства.

Добра идея е да ги използвате и вие за: масажи (разтривайте редовно крачетата и ръчичките си с тях), за дезинфекция на въздуха в помещенията (чрез аромалампа) или за инхалации. Бихте могли да слагате капки от тях и във ваната си с гореща вода.

f7797098-b163-6535-a02b-89d4d5211b76inmЕто обаче някои от супермаслата, редовната употреба на които би могла да повиши имунната ви защита и да ви предпази от лошо стечение на обстоятелствата през по-хладните дни: 

  • Камфор

  • Маточина

  • Розмарин

  • Мащерка

  • Бор

По принцип, изброените се комбинират изключително добре помежду си, но могат да се използват и самостоятелно.

Преди да ги включите в здравословните си ритуали обаче, ви съветваме да се осведомите относно разнообразните им действия и ефекти. Някои (като етеричното масло от мащерка, например) не се препоръчват за използване от бременни.

Да не говорим, че има хора, които са доста алергични към тях... 

Е, желаем ви по-малко болести и повече хубави моменти ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май