Закуската не е за изпускане

Хванете я!
Закуската не е за изпускане

Знаете ли, че ужасно много хора допускат една и съща грешка почти всяка сутрин? Не, нямаме предвид, че стават с главата надолу и винаги в ужасно настроение. По-големият им грях е, че често пропускат закуската.

На тях ще кажем обаче, че празният стомах изобщо не е добра практика, нито перфектно начало на деня.

Всъщност резултатите от хиляди изследвания доказват, че онези, които хапват сутрин, поддържат по-добра физическа форма и значително по-лесно свалят килограми, докато спортуват. Да видим защо:

Здраве и добро настроение

Чрез закуската снабдявате организма си с редица полезни хранителни вещества като калций, цинк, желязо и витамини. В същото време, благодарение на нея избягвате близка среща с лошия холестерол и наситените мазнини.

Обяснението е, че в сутрешното меню на повечето хора се разпореждат главно плодовете, които са богати на фибри, витамини и минерали.

След американско проучване, проведено през октомври миналата година, става ясно, че закуската оказва благоприятно влияние и върху сърцето.

При участниците в експеримента, които почти през целия си живот я пропускали тенденциозно, се наблюдавали по-високи нива на "лош" холестерол. В по-зряла възраст тези хора били склонни да трупат повече килограми от останалите, които закусвали редовно.

Освен това бъдете сигурни, че ако хапнете сутрин, ще се чувствате много по-концентрирани на работното място и в доста по-добро настроение.

Разбира се, не е необходимо да се нахвърляте върху яденето веднага, щом станете от леглото. Ако не се чувствате гладни, изчакайте малко и тогава действайте.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май