Защо да поставив в хладиника гъба, напоена със сол?

Защо да поставив в хладиника гъба, напоена със сол?

Много хора са свикнали с лека ръка да изхвърлят неща, които им се виждат ненужни, без дори да се сетят, че има начин да им дадат втори живот или да ги използват за нещо неочаквано.

Например вие какво правите със старите си кухненски гъби? Може да ги използвате при транспортиране на чупливи продукти например.

Много опитни домакини обаче прилагат един неочакван трик с тях и ги поставят в хладилника. Защо правят това и ги поръсват със сол, ще разберете в следващите редове.

Решение на всички проблеми

Ако храната във вашия хладилник започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, то имаме перфектното решение на проблема ви.

Обикновена гъба за миене на съдове може да помогне с това. Просто я сложете в отделението със зеленчуци и плодове. Тогава тя ще започне да абсорбира влагата и храната ще спре да се разваля така бързо.

Това се прави няколко пъти, като абсорбираната влага се изхвърля в мивката, като изстискате гъбичката.

Ако обаче целта ви не е просто да помогнете на храните в хладилника ви да не се развалят бързо, но и да се отървете от лошата миризма в него, то тогава трябва да подходите малко по-различно.

Посипете гъбката със сол и я позиционирайте на най-долния рафт на хладилника. Така тя ще абсорбира излишната влага и ще ви отърве от неприятните миризми. По този начин ще решите всичките си проблеми наведнъж, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
хладилник

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май