Камилско мляко

Най-новата здравословна напитка в света!
Камилско мляко

Камилското мляко е новото здравословно чудо, което оказва истинска конкуренция на кокосовата вода, която до съвсем скоро държеше абсолютното първенство по полезност.

Литър камилско мляко се продава в някои части на света почти на същата цена както е скъпото шампанско. Преди известно време камилско мляко започна да се търгува онлайн във Великобритания, където почитателите на здравословния начин на живот почнаха да си го купуват, пише Daily Mail.

1558435Guliver/Getty Images

За момента въпреки високата си цена камилското мляко определено се изкупува като топъл хляб, защото се смята за изключително богато на витамини, минерали и лесно усвоими протеини. Камилското мляко е богато на калций, желязо, ненаситени мастни киселини, цинк, витамин В, С, D и аминокиселини, които са от изключително значение за една балансира диета. Съдържанието му на суроватъчен протеин е 20% и 80% казеин. 100 милилитра камилско мляко съдържа 53 калории, а кравето мляко 62 калории.

Млякото от камила е подходящо за хората страдащи от лактозна нетолерантност, защото е в пъти по-лесно усвоимо от организма, отколкото кравето.

Според Daily Mail тенденцията да се отглеждат камили в Европа за мляко е новост, но в различни части на света – употребата на камилско мляко е част от традицията и то в продължение на векове. Камилско мляко се консумира в Азия, северна Америка и Близкия Изток. Проучванията от учените сочат, че ползите от употребата на млякото за здравето са огромни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април