Лоши навици, заради които гърдите увисват

Лоши навици, заради които гърдите увисват

Красивите гърди са обект на възхищение както от страна на мъжете, така и от страна на жените. Дори и най-красивият бюст обаче може да загуби тонус и за миг да приеме форма като ушите на дакел.

Един от водещите в световен мащаб онколог-мамолог реши да обясни на представителките на нежния пол кои са 5-те навика, които могат да ускорят този процес.

Разбира се, той подчертава, че при някои дами този процес е необратим, особено, ако имат огромен бюст още от ранна възраст. Тогава единственото им спасение е пластичната хирургия. Но за всички останали има спасение.

Ето какво не трябва да правите:

 

Навикът да спите по корем

Тази поза на сън е фатална за формата на гърдите. Матракът ги притиска за дълго време и това отслабва връзките им. Спането на една страна също не е особено полезно. Най-добре е да спите по гръб.

 

Тренировки без сутиен

Активните тренировки, придружени от скачане и вибрации на тялото, водят до това, че колагеновите влакна в организма се разтягат и, ако гърдите не са поддържани от качествено бельо, резултатът може да е фатален. Препоръчително е да правите лицеви опори и да плувате. Последните изследвания показват, че носенето на сутиен също може да отслаби поддържащите мускули на гърдите. Лекарите препоръчват, когато просто ходите в спокойна обстановка, да не носите сутиен.

 

Тен без дрехи

Ултравиолетовите лъчи водят до преждевременни бръчки и могат да доведат до рак, ако не защитавате кожата си. Слънцето разрушава колагеновите и еластинови влакна на гърдата и увеличава риска от пигментация по кожата. Когато ходите на плаж, е добре дори и под банския да слагате фактор 50+.

 

Тежка диета и драстично отслабване

Основата на женската гърда е жлезистата тъкан. При рязка загуба на тегло тя става празни и съответно губи формата си и увисва. Най-досадното е, че когато отслабвате, гърдите отслабват първи.  За да се намали отрицателният ефект, най-добре да отслабване постепенно и активно да се занимавате с физически упражнения.

 

Пушене

Пушенето влияе негативно не само на гърдите ви, но и върху цялото тяло. При жените, които пушат, кръвообръщението се влошава, кожата става по-тънка и прилича на пергамент. Гърдите губят тонуса си и в резултат на това увисват.

 

 

ключови думи:
гърди навици увисване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април