На дневен ред е етеричното маслото от евкалипт

Ползваме го за освежаване, за тонус и за облекчаване на симптомите на настинката
На дневен ред е етеричното маслото от евкалипт

Винаги сме били фенове на етеричните масла, но едно от тях ни е особено любимо през есенно-зимния период. Да, точно така – става дума за маслото от евкалипт. То е изключително ободряващо и свежо, добър приятел е на тонуса ни, а когато сме настинали, бързо и неусетно успява да облекчи симптомите на състоянието ни. Така да се каже, може да бъде употребено по редица разнообразни начини с еднаква успеваемост.

Ето, например, няколко от най-предпочитаните ни негови приложения:

  • Могат да се добавят няколко капки в овлажнителя за въздух и да се ароматизират стаите от жилището, които обикновено са най-претъпкани с народ с цел дезинфекция. 
  • Перфектно е за инхалации и за справяне с "хремави" ситуации. Как: слагаме 1-2 капки масло от евкалипт във вряща вода. После е ясно - закриваме главата с хавлиена кърпа и вдишваме парите дълбоко.
  • Срещу умората пък си правим освежаващ евкалиптов спрей. Действа безотказно не само през зимата, но и по всяко време на годината.
  • За да намалим напрежението в мускулите, разтваряме 7 капки от маслото и около 60 грама английска сол в напълнена предварително с вода вана. После потапяме цялото тяло вътре и си почиваме качествено.
  • За разтривки на гърдите: смесваме 1 до 2 капки масло от евкалипт с 1 капка масло от мента + 1 супена лъжичка неароматизиран масажен крем или олио, по избор. С приготвената смес хубаво натриваме гърдите. Би трябвало крайният ефект да е приятно отпускане и затопляне в тази част на тялото.

Е, това са любимите ни употреби на днешния герой. Ако решите и вие да го използвате обаче, задължително проверете дали не сте алергични към него или въобще – към етерични масла. Нанесете една капка, смесена с малко зехтин, върху нежна част от тялото си и изчакайте поне 24 часа. Ако не се наблюдават някакви реакции, значи всичко е наред и можете да действате смело. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април