Нетрадиционна грижа към зъбите

С чай, с плодове и със сок от портокал
Нетрадиционна грижа към зъбите

Нека най-напред направим едно важно уточнение: има няколко основни правила за поддържане на добра орална хигиена и вие много добре знаете кои са. Съветваме ви да се придържате най-вече към тях, за да бъдете напълно удовлетворени от резултатите. 

Що се отнася до триковете, с които ще ви запознаем след ред разстояние, те биха могли да се превърнат преди всичко в допълнителни методи за грижа към зъбите ви. Още повече, че ефикасността им не е съвсем доказана. Хайде да ги изброим набързо:  

Чай

Точно така. Слагайте чайника на котлона и отваряйте широко устата. Извън кръга на шегата, смята се, че антиоксидантите, съдържащи се в ароматната напитка, унищожават бактериите в устната кухина, с което значително понижават риска от кариеси. Шампион в борбата с бактериите пък бил зеленият чай. Ура! Ние също го обичаме =)

Сок от портокал

inm.comЗапочнете деня си с чаша прясно изцеден оранжев еликсир и ще се справите с лошия дъх, твърдят учени. Последните обясняват, че витамин C, с който е "екипиран" портокаловият сок, притежава способността да бори онези бактерии, виновни за неприятния аромат в устата.

Е, ние сме малко скептични към подобно становище, тъй като количеството витамин C в чаша портокалов сок съвсем не е много, но... Опитайте! Да прибавим още, че, така или иначе, вкусната напитка е чудесно начало на деня.

Млечни продукти

Мда. Богати са на калций, който съдейства за заздравяване на зъбния емайл. Е, не си въобразявайте, че редовната им консумация ще ви превърне в лешникотрошачки. И все пак. Сигурни сме, че ще направи добра услуга както на усмивката ви, така и на цялостното ви физическо състояние.  

Плодове

Пак ли си забравихте четката? Спокойно. Ще ви кажем как лесно и бързо да "измиете" зъбите си. Просто изяжте един плод и готово. Богати на фибри, плодовете имат приличен почистващ ефект и в случай на нужда, ще ви подкрепят. Освен това, стимулират слюноотделянето, което допълнително ускорява почистването на устната кухина.  

Е, това е! Не забравяйте, че грижата за зъбите е важна, не я пренебрегвайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 27.02.2012 | 15:58
    Опитайте със кокосови стърготини-дъвчете ги, прекарайте ги отпред и движете нагоре-надолу.Зъбите стават бели.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май