Никога не яжте тези храни след секс

Никога не яжте тези храни след секс

Изборът на правилните посткоитални закуски е от решаващо значение за поддържане на здравословно и комфортно преживяване след секс. Въпреки че да се отдадете на задоволително хранене може да е изкушаващо, има някои храни, които трябва да се избягват, за да се предотврати потенциален дискомфорт или неблагоприятни ефекти върху тялото ви.

Ето ръководство за това кои храни да избягвате след интимна близост.

Пикантни храни

Консумацията на пикантни храни след секс може да не е най-добрата идея. Подправките могат да раздразнят храносмилателната система и потенциално да доведат до киселини или лошо храносмилане. Като се има предвид, че физическата активност по време на секс може да повиши сърдечния ритъм и телесната температура, добавянето на пикантни храни към сместа може да засили тези ефекти.

Тежки или мазни ястия

Изборът на тежки или мазни ястия след секс може да ви натовари и да ви накара да се чувствате отпаднали. Енергията на тялото се пренасочва към храносмилането, което може да причини дискомфорт. Вместо това изберете по-леки варианти, които няма да натоварят храносмилателната ви система и ще ви позволят да се насладите на сиянието след секс, без да се чувствате прекалено пълни.

Храни, предизвикващи газове

Храни, за които е известно, че предизвикват газове, като боб, броколи и газирани напитки, могат да доведат до подуване на корема и дискомфорт. Последното нещо, което искате, е да се чувствате подути или с газове след интимен момент. Изберете лесно смилаеми алтернативи, за да запазите нещата леки и приятни.

Храни с високо съдържание на захар

Въпреки че сладкото може да изглежда като възхитителен начин за завършек на преживяването, храните с високо съдържание на захар могат да предизвикат спад на енергията и да нарушат нивата на кръвната захар. Това може да ви накара да се чувствате уморени или раздразнителни, което не е идеалното състояние след момент на интимност. Вместо това избирайте закуски с умерено съдържание на захар или с естествена сладост.

Кофеин

Консумацията на кофеинови напитки като кафе или енергийни напитки непосредствено след секс може да попречи на посткоиталната релаксация. Кофеинът е стимулант, който може да повиши сърдечния ритъм и да наруши режима на съня, като потенциално намали успокояващия ефект на интимността. Вместо това изберете билкови чайове или вода.

Алкохол

Въпреки че чаша вино може да се асоциира с романтика, прекомерната консумация на алкохол след секс може да попречи на възстановяването на организма. Алкохолът е диуретик, а обезводняването може да доведе до дискомфорт. Ако решите да се насладите на едно питие, умереността е от ключово значение.

Преработени храни

Преработените храни, пълни с консерванти и добавки, може да не са най-добрият избор след секс. Те могат да бъдат тежки за храносмилателната система и да доведат до чувство на дискомфорт. Заложете на пълноценни, натурални храни, които са по-лесни за тялото ви. Най-важното е да внимавате какво консумирате след секс.

 

Изборът на леки и лесно смилаеми храни, които няма да нарушат равновесието на организма ви, ще допринесе за по-приятно преживяване след секс. Вслушването в тялото ви и внимателният избор на храна ще гарантират, че последиците от интимността няма да бъдат помрачени от храносмилателен дискомфорт или други нежелани усещания, пише actualno.com.

ключови думи:
секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май