Ново 20! Тоталният отказ от захар е вреден

Ново 20! Тоталният отказ от захар е вреден

Пълният отказ от захар е вреден. До такова заключение стигнали учени. В ползата на отказа от захарта се усъмнил и професорът по хранене и епидемиология в Харвардския университет, доктор на медицинските науки Франк Ху, съобщава престижно здравно издание.

Според него, за да се храним правилно, не е нужно напълно да се откажем от захарта, но пък е необходимо да сме разумни, внимателно да следим за състава на продуктите, като ограничим употребата на добавената в преработените продукти захар. И препоръчва да обръщаме внимание, да следим и натуралните подсладители, пише Блиц.

"В сравнение с добавената захар натуралните захари, като медът, кленовият сироп и нектарът от агава, са за предпочитане макар и в малка степен. Те също не са съвсем безвредни.

Техният плюс е в това, че съдържат антиоксиданти и полезни вещества, но ако се прекалява с консумацията им, ще се получат същите ефекти, както при обичайната захар", обяснява проф. Франк Ху.

Той е убеден, че пълният отказ от захар не носи никакви ползи за здравето. По тази причина препоръчва като най-добра алтернатива да наблягаме на плодовете, тъй като те не предизвикват силни колебания в нивото на кръвната захар.

Диетологът д-р Сандра Дж. Аревало пояснява, че ако предприемем пълен отказ от захарта, то тогава ще е нужно да се откажем и от въглехидратите, а те са необходими за получаването на енергия и жизненост. "Не приемайте захарта като вреден продукт. Проблемът не е в захарта, а в количеството, което употребявате”, обяснява тя.

ключови думи:
захар

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май