Няколко съвета как да започнете деня си правилно

Няколко съвета как да започнете деня си правилно

Най-важното

Още по темата

Правилното започване на деня е много важно, ако искате да се чувствте добре през целия ден. Според някои учени както започнете деня, така ще се чувствате през целия ден. Ако спите до късно, целият ви ден ще е заспал, ако сутринта започнете с проблемите на работата, цял ден ще сте изморени и разконцентрирани. Ето няколко съвета за правилно начало на деня.

Тренировка. Веднага след като станете, направете няколко упражнения, които ще помогнат на тялото ви да се събуди. Това ще помогне на кръвта да навлезе във всяка една част от тялото ви и вие ще се чувствате заредени с много енергия. Можете да правите всякакви упражнения - лицеви опори, клекове, подскоци, скачане на въже и др.

Не прекалявайте с кофеина. Много хора пият кафе веднага след като станат. Някои не се задоволяват с 1 и пият 2-ро и 3-то кафе още преди да отидат на работа. 1 чаша кафе ще помогне да регулирате енергията на организма ви, но повече от 1 кафе ще наруши този баланс и ще се чувствате по-изморени.

Пийте течности. По време на сън не приемате течности за период от 8-10 часа. През този период вие сте загубили течности в организма и е от изключителна важност да се рехидратирате сутринта. 2 чаши студена вода след ставане ще ви помогнат да стимулирате нервната ви система и храносмилателната система.

Събудете се с хубава музика. Ако алармата ви, която ви буди сутринта е неприятна, вие ще увеличите стреса си и няма да можете да сте пълноценни през деня. Също така е хубаво докато тренирате сутринта да пуснете няколко песни на любимата ви група. По този начин ще се отпуснете и ще можете да посрещните премеждията на деня с настроение.

Вземете си душ. Сутрешния душ е важен да успеете да се събудите. Той ще ви усвежи и ще събуди всички системи на организма ви.

Закуска. Закуската е най-важното хранене през деня. От вечерята докато се събудите минават 12-14 часа, през които губите хранителни вещества и трябва бързо да си ги възстановите, за да се чувствате пълноценни. Ако пропуснете закуската вие ще се чувствате отпаднали през целия ден и няма да можете да си вършите задълженията правилно.

Вижте още: 7-те тайни на дългия живот

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май