Опасностите от постенето

Опасностите от постенето

Още по темата

Много хора в стремежа си да свалят бързо килограми и да започнат да се хранят правилно премахват месото от менюто си. Това при някои може да доведе до резултат, но при други няма. Освен ползите, постите могат да имат и опасен ефект за организма ни.

В началото ще ви се увеличи апетита. Когато престанете да ядете месо, вие ще сте постоянно гладни, защото веществата, които приемате със зеленчуците и плодовете няма да са ви достатъчни. Ще е нужно време докато свикнете да се храните само с постни храни.

Влошава съня. Постните храни могат да доведат до проблеми със съня. Дължината и качеството на съня зависят от това какво правите през деня. Ако се храните правилно и тренирате ще спите по-добре, от колкото ако мързелувате и не се храните правилно. Изследване на университета в Колорадо показва, че веществата, които се съдържат в местото подобряват вашия сън.

Намалявате приема на хранителни вещества. Когато премахнете мазната храна от организма си вие ще видите, че ще намалите дневния прием на калории. Но повечето диетолози съветват, че не трябва да се следи количеството на храната, а качеството й. Можете да приемате по-малко калории, но с това ще приемате по-малко хранителни вещества.

Загуба на мускули. Когато спрете да ядете месо, вие ще намалите драстично приема си на протеини. Протеините са важни за изграждането на мускули. Когато премахнете месото от диетата си, вие ще забележите загуба на тегло, но това тегло ще дойде от загубата на мускули, мазнините няма да се стопят.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май