Петър Дънов съветва: Как да пием вода правилно

Петър Дънов съветва: Как да пием вода правилно

И до днес хиляди българи живеят по съветите на Петър Дънов – Беинса Дуно, който успява да си спечели няколко поколения почитатели със своите тайни за живота и здравето. Макар и толкова години след смъртта на Учителя, неговите учения остават актуални.

Приживе Дънов често изтъква важността на водата в нашия свят. Той я определя като еликсир, който може да прави истински чудеса със здравето ни. Нарича я "стихия, която е толкова мощна, че може да пробие и камък".

Учителя ни учи, че преминавайки през човешкото тяло, водата прочиства и премахва всичко излишно, пречещо на организма да функционира правилно.

Нещо повече, Петър Дънов смята, че водата има силата дори да изчисти мисълта ни, отмивайки всичко онова като емоция, с което светът ни натоварва всеки ден. И да сложи край на вредните мисли. Тя прочиства нервната система, премахвайки лошите усещания.

Петър Дънов съветва, че всеки човек трябва да пие поне литър вода на ден. Говорим за чиста вода, без примеси. Не бива и да е обработвана с химикали. Той препоръчва да я консумираме на малки глътки – най-добре е да я разделите на дози от по 150 мл. и да я пиете на гладно.

Това е добър начин да "смекчим" храната, която след това ще изядем. Освен това, ще елиминираме остатъците от предишното си хранене, казва Беинса Дуно. Той препоръчва гореща вода, ако искаме да направим цялостно прочистване на тялото.

Дънов препоръчва да се подлагаме на режим с гореща вода два пъти в седмицата. Когато тялото се изпоти цялостно, то ще изхвърли всичко онова, което затлачва организма. Чашата гореща вода пийте на малки глътки. Ако ви е трудно, позволено е да добавите няколко капки лимонов сок.

Ще усетите, че тялото ви започва да се поти. Когато това се случи, вземете една влажна хавлиена кърпа и обтрийте тялото си. Натискайте добре с кърпата. След това се преоблечете с чисти дрехи и изпийте още половин чаша топла вода, пише Фрид.бг.

ключови думи:
Петър Дънов

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май