Помощ! Грип!

Как да се справим с първите симптоми на настинка
Помощ! Грип!

Веднъж щом времето захладнее, симптомите на неприятна настинка започват да ни притесняват с редовно подсмърчане и запушен нос. Ако имунната ви система е слаба и ежедневно сте изложени на стрес, има голяма вероятност да не... отидете утре на работа.

Някои хора се предпазват от грип със солидно количество смях и добро настроение, други – приемат няколко градуса по Целзий перорално, а на вас препоръчваме следните стимулиращи съпротивителните сили на организма средства.

Кой не е чувал за витамин C?

Никога не спирайте да си го набавяте чрез плодовете и зеленчуците. Все пак добре е да го приемате и под формата на таблетка, но преди да усетите, че настинката ви превзема. Иначе не е особено ефикасен.

Според направено наскоро проучване, става ясно, че спортистите, които осигуряват дневна дажба витамин C за тялото си, са изложени на двойно по-малък риск от настинка.

Една капсула жен-шен, моля!

Сигурно няма човек, който да не е опознал тайната сила на жен-шена. Някои мъже продължават да вярват, че, приемайки го редовно, ще повишат сексуалната си издръжливост и ще напишат история за себе си. Няма лошо в това.

Все пак жен-шенът се употребява главно за укрепване на имунната система и изпълнява основните фукции на енергетик. Подобно на витамин C обаче, за да се предпазите от грип, е добре да започнете да го приемате навреме. Пийте по една капсула на ден през студените месеци, за да се чувствате здрави и силни.

Ехинацея – онова, което лекува всичко

Ако има универсално лекарство, това е. От цветовете на ехинацеята индианците в Северна Америка лекували всичко – от дребни изгаряния до... препиване с ром.

За вас билката може да направи повече: скъсява значително продължителността на настинката и дори предпазва от това да хванете нова на следващата седмица.

Приемете капсула от 500 мг. веднага щом почувствате първите симптоми на грип или ако около вас започнат да се навъртат прекалено много болни.

Цинк за...

На същия принцип като ехинацеята, приемането на таблетка цинк през 3-4 часа ще облекчи състоянието ви и ще ви накара да се чувствате малко по-добре, макар и със запушен нос.

В крайна сметка обаче не ви препоръчваме самолечение! Грижете се за себе си сами, но потърсете и съветите на лекар, за да не усложните състоянието си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май