Природни методи за предизвикване на менструация

Природни методи за предизвикване на менструация

Понякога се случва и сами да поискат да предизвикат преждевременното му начало поради някаква лична причина. Обикновено това е продиктувано от желанието менструацията да е приключила преди началото на отпуската или преди официално събитие, за което е предвиден светъл тоалет.

Предполагаме, че повечето от вас вече знаят за метода с лъжичката канела, който (според легендите) може да предизвика меструацията ви за едно денонощие. Тъй като смесването с вода може да премахне желания ефект, подправката трябва да се приеме в чист вид. Да, знаем, че усещането в никакъв случай няма да е приятно, затова днес ще ви предложим и няколко други алтернативи:

Витамин С е известен със свойството си да намалява нивото на прогестерон – от това вътрешната обвивка на стената на матката се разслоява и започва цикълът.

Не се препоръчва предозиране на витамин С, тъй като това може да има негативни последици за организма. Наблегнете на продукти с високо съдържание на витамин С – цитрусови плодове, люти чушки, киви.

Има и други продукти, които при консумацията им в по-голямо количество, могат да предизвикат преждевременен цикъл. Такива свойства имат мангото, папаята, ананасът и малините.

Тъй като често забавянето на цикъла се предизвиква от стрес, препоръчват се дихателни упражнения и йога.

Червеното месо, яйцата и ядките също могат да ускорят началото на менструацията.

Можете да предизвикате менструацията и с топла вана. След двадесет минути престой в топлата вана се завийте добре и поставете ръцете си на корема, за да се затопля.

Магданозът е ефективно природно средство за лечение на нарушението на менструалния цикъл. Магданозът стимулира свиванията на матката. Залейте две супени лъжици нарязан сух или пресен магданоз, или пък просто семена от магданоз, с една чаша вряла вода.

Източник: Edna.bg
ключови думи:
менструация

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май