Прошката е здраве

И добър приятел на имунната ви система
Прошката е здраве

Отдавна сме проверили теорията, че "нараняваме най-силно хората, които обичаме най-много". Несправедливо е, но се случва, при това – доста често.

Не ни разбирайте погрешно, защото изобщо не се опитваме да бъдем изключение от основното правило. Почти всяка седмица имаме поне по едно неволно прегрешение срещу близък човек. Реципрочното действие е задължително, тоест, нараняват ни и нас отвреме-навреме, за разнообразие.

Обаче, вече знаем как да се лекуваме. С прошка, разбира се.

Редица учени са на мнение, че тя носи много ползи за човешкото здраве и че трябва да се практикува по-често.

Защо да простите? Ами, защото...

Това ще окаже благоприятно въздействие върху функциите на сърдечносъдовата ви система, според проведено наскоро проучване в САЩ. Прошката не е лесна, но ако я допуснете в живота си, обещава нормално кръвно налягане и сърдечен ритъм.

Още щом се отървете от негативните мисли, ще повишите значително качеството на съня си, твърдят експерти. Логично, умората ще стане поносима.

Ала като прощавате, правите най-вече безценна услуга на имунната си система. Хроничният гняв, болката, вината и унижението я пращат в свръх активен режим. Вследствие на това се активизира цяла армия от имунни помощници, които започват жестока война в организма ви.

Всяка война обаче взима и невинни жертви. В желанието си да ви помогне, свръх имунната ви система може да уцели слабото ви място и да го увреди трайно и за цял живот.

За да не се случва това, преглътнете гордостта си и простете. Може да е трудно, но няма да съжалявате.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май