Разболях се! Сега да ходя ли на работа?

Това е въпросът...
Разболях се! Сега да ходя ли на работа?

Даваме бърз и еднозначен отговор – не, не ходете! И ще се постараем само с няколко изречения да обосновем категоричното си становище.

Нека преди това обаче, направим едно много важно уточнение. По отношение на разглежданата дилема, няма почти никакво значение дали сте хванали грип, или ви е връхлетяла гадна настинка. Фактът е налице: вие сте лицензирани вирусоносители. И не само това. Спокойно бихте могли да споделите една голяма част от новите си "приятели" с хората, намиращи се около вас и в случая – с нещастните си колеги.

Нещо повече, процесът на споделяне със сигурност ще бъде много по-бърз, ако се трудите на закрито, в ей такава сграда, например. Затвореното пространство, липсата на добра вентилационна система и прочее фактори създават отлични условия за "интимно" циркулиране на бацилите.

Друг е въпросът, че докато стигнете до работното си място, вероятно ще пръснете немалък брой разбойници по пътя си: най-вече в градския транспорт, но и в магазина, както и на спирката. В същото време, не е изключено някой, без да знае дори, да ви върне "любезния" жест.

Към тази неприятна картина нека прибавим и полярния студ, който е сковал страната ни. Е, да, както стана ясно от материала на любимия ни колега Кирил Русев, ужасното време навън може и да не е виновно за болестното ви състояние. Но със сигурност няма да допринесе за подобряването ви и даже има потенциал да влоши симптомите на настинка и грип. Съгласете се, че комбинацията от хрема + леден вятър не звучи особено оздравяваща.

И, в крайна сметка, къде отивате, когато сте уморени, отпаднали, без тонус, без всякаква способност да се концентрирате и с температура?!

След всичко казано дотук, най-сърдечно ще ви помолим да си останете вкъщи, на топло. Направете си питателно хапване, което ще ви помогне да възвърнете загубените си сили. Нашето предложение е да си сготвите супичка: топла е, вкусна и засища.

Изпийте няколко чаши ароматен чай, защото въпреки преувеличената си здравословна роля, напитката наистина има куп достойнства, които изобщо не са за пренебрегване. Освен това е научно доказано, че съдейства за облекчаване на неприятните усещания, които ви тормозят в момента.

И още нещо: в никакъв случай не се залежавайте. Ако не се чувствате твърде зле, даже може да поспортувате. Тук ще откриете няколко добри съвета за това кога и как да тренирате, когато сте болни.

Е, хайде, желаем ви бързо оздравяване и разумни дози работохолизъм :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май