Стоп! На болката в гърба

С няколко изпитани практики
Стоп! На болката в гърба

Мечтата за широка и голяма спалня изобщо не е излишен каприз, да знаете! Напротив. Който е хъркал на тесен диван в продължение на година, веднага ще се съгласи с нас. Истината всъщност е, че удобното легло може да предпази всеки от неприятни и упорити болки в гърба.

Ако пък вече сте успели да се сдобиете с такива, ето как може успешно да ги облекчавате:

Масаж

Според направено наскоро изследване шведският масаж е абсолютен лек срещу болките в гърба. Освен това е доста приятен, нали?

Действие: по-бързо от което и да е лекарство и със значително траен ефект.

Йога

Може да се каже, че спасението от мъките често се намира на куче с муцуната надолу разстояние :) Още през 2005 година, американско проучване доказа, че голяма част от асаните лесно елиминират досадното състояние.

Действие: някои пози в йога, като Кобра, например, позволяват приятно и облекчаващо разтягане на мускулите на гърба. Пробвайте и ще се уверите сами.

Витамин D

Кофти усещанията в опорно-двигателния апарат често се свързват с липса на слънчевия витамин в организма. Изследване, проведено в университета в Минесота, САЩ, потвърждава, че при повечето хора с хронична болка в гърба, се наблюдава подобен дефицит.

Консултирайте се с лекар и помислете за прием на витамин D като добавка. 

Английска сол 

В случай, че масажът твърде много натоварва бюджета ви, пробвайте топла вана с епсомова сол. Научете повече за тази вълшебница тук!

Е, надяваме се, че вече се чувствате по-добре?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май